You are here

Σημαντική επιτάχυνση στην αεροπορική κίνηση

11/05/2021 12:59

Σημαντική επιτάχυνση παρουσιάζει η αεροπορική κίνηση τις πρώτες μέρες του τρέχοντος μήνα, στέλλοντας αισιόδοξα μηνύματα ενόψει της επίσημης καλοκαιρινής περιόδου, με τις πρώτες εννέα μέρες του Μάη να αντιστοιχούν στο 59% της επιβατικής κίνησης και σχεδόν στο 44% των πτήσεων για ολόκληρο τον Απρίλιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, o Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, στις πρώτες εννέα μέρες του Μάη η επιβατική κίνηση στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου ανήλθε σε 63.827 επιβάτες (34.650 αφίξεις και 29.177 αναχωρήσεις).

«Με σταθερά βήματα και καλούς οιωνούς εισερχόμαστε στην καλοκαιρινή περίοδο με αυξημένες πτήσεις και έντονο ενδιαφέρον αεροπορικών εταιρειών», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Γιάννης Καρούσος και προσθέτει: «Όσο βελτιώνουμε τα επιδημιολογικά μας δεδομένα τόσο θα βελτιώνεται η αεροπορική συνδεσιμότητα και ο τουρισμός μας».

Με βάση τα στοιχεία της Hermes, η επιβατική κίνηση τις πρώτες εννέα μέρες του Μάη έφτασε στο 59% ολόκληρου του προηγούμενου μήνα, αφού τον Απρίλιο διακινήθηκαν από τα δύο κυπριακά αεροδρόμια συνολικά 108.030 επιβάτες.

Όσον αφορά τις πτήσεις, ο κ. Καρούσος σημειώνει ότι τις πρώτες εννέα μέρες του Μάη διενεργήθηκαν 470 πτήσεις στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, αριθμός που αντιστοιχεί στο 43,6% των συνολικών επιβατικών πτήσεων που διενεργήθηκαν του προηγούμενου μήνα (1.077).

Με βάση τα στατιστικά της Hermes, την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου φέτος διενεργήθηκαν συνολικά 2.568 επιβατικές πτήσεις (το 93% στο αεροδρόμιο Λάρνακας), σε σύγκριση με 9.104 την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Σημειώνεται ότι η πανδημία ξέσπασε στην Κύπρο στις αρχές Μαρτίου του 2020, ενώ από τα μέσα Μαρτίου μέχρι το τέλος Απριλίου του 2020 είχε επιβληθεί απαγόρευση εισόδου στη χώρα.