You are here

Σωσίβιο ΛΚ 26 εκατ. για τουρισμό

30/11/2001 18:35
Στα 26 εκατομμύρια λίρες ανέρχεται το συνολικό ποσό που θα δαπανήσει η Κυβέρνηση για στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νίκος Ρολάνδης μετά τη υπουργική ευ υπουργών επιτροπής της οποία προήδρευσε με θέμα τα έκτακτα μέτρα στήριξης του τουρισμού.

Συγκεκριμένα ο κ. υπουργός είπε ότι οι ενδείξεις μετά και από τις επισκέψεις του στο Λονδίνο, τη Φραγκφούρτη και με άλλες αγορές δεικνύουν ότι ενδεχομένως να έχουμε μείωση του τουριστικού ρεύματος τον επόμενο χρόνο της τάξης του 10%. Με την εξέλιξη αυτή το Υπουργικό Συμβούλιο, απεφάσισε ότι πέραν του κανονικού προϋπολογισμού του Κ.Ο.Τ. που περιλαμβάνει ποσό ύψους 13 εκατομμυρίων λιρών για προβολή και διαφήμιση, όπως διατεθούν άλλα 3.2 εκατομμύρια λίρες για το χειμερινό τουρισμό και 4 εκατομμύρια λίρες για διαφήμιση στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζουμε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο κατά την τελευταία του συνεδρία αποφάσισε να διαθέσει ένα επιπρόσθετο ποσό της τάξης των 5.5 εκατομμυρίων λιρών για να προσελκύσει τους διοργανωτές ταξιδιών και να πετύχει μεγαλύτερη άφιξη τουριστών.

Οι λεπτομέρειες που αφορούν τους τρόπους με τους οποίους θα διατεθεί αυτό το επιπλέον ποσό θα διευθετηθεί σε νέες συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.