You are here

ΣΤΕΚ: Αναποτελεσματικά τα μέτρα για ηχορύπανση

07/11/2022 17:29

Συνεχίζονται τα παράπονα για ηχορύπανση από επισκέπτες στις τουριστικές περιοχές, καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), σημειώνοντας ότι χρειάζονται αποτελεσματικά μέτρα.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι το πρόβλημα της ηχορύπανσης ταλαιπωρεί και ζημιώνει τον τουρισμό και διατυπώνει εκ νέου έντονες ανησυχίες, καθώς η ηχορύπανση στις τουριστικές περιοχές γενικότερα και στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού ειδικότερα, αντί να μειώνεται εντείνεται.

Σύμφωνα με τον ΣΤΕΚ, τα παράπονα από τους πελάτες των ξενοδοχειακών μονάδων πληθαίνουν, ενώ τα ημίμετρα, όπως λέει, αδυνατούν να δώσουν λύση.

Προσθέτουν, ότι πέραν του ζητήματος της οχληρίας τίθεται και θέμα ασφάλειας των επισκεπτών και των περίοικων από μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα, που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα σε συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Ο ΣΤΕΚ αναφέρει ότι οι κατά καιρούς εκστρατείες της Αστυνομίας είχαν ως αποτέλεσμα σωρεία καταγγελιών για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από οδηγούς, γεγονός, που δεικνύει το μέγεθος του προβλήματος. Ωστόσο, σημειώνει ότι οι σπασμωδικοί έλεγχοι της αστυνομίας, δεν μπορούν να δώσουν μόνιμες λύσεις στο πρόβλημα. Ο ΣΤΕΚ υπέβαλε και στο παρελθόν συγκεκριμένες εισηγήσεις αντιμετώπισης του προβλήματος, οι οποίες, όπως αναφέρει, δεν λήφθηκαν επαρκώς υπόψη, όπως για παράδειγμα η εγκατάσταση καμερών της τροχαίας σε συγκεκριμένα σημεία.

Ως τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου, ο ΣΤΕΚ προτείνει το παράδειγμα χωρών του εξωτερικού, όπως η εγκατάσταση καμερών καταγραφής θορύβου στο οδικό δίκτυο, που εφαρμόζεται στη Βρετανία.