You are here

Στον τουρισμό από την Κίνα ελπίζει ο Ρολάνδης

22/07/2002 15:50
Επαφές για περίληψη της Κύπρου στον κινεζικό κατάλογο

Την εισαγωγή της Κύπρου στον κατάλογο τουριστικών προορισμών από την Κίνα, θα μελετήσει η κυβέρνηση της χώρας, διαβεβαίωσε ο πρέσβης της Κίνας στη Λευκωσία Song Aiquo.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού, ύστερα από συνάντηση που είχε με το πρέσβη της Κίνας «μας διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας του θα μελετήσει το θέμα με εποικοδομητική διάθεση και ότι θα υπάρξει απάντηση πολύ σύντομα».

Όπως είπε ο κ. Ρολάνδης, «οι Κινέζοι τουρίστες επισκέπτονται διάφορους τουριστικούς προορισμούς με βάση κατάλογο χωρών που εγκρίνεται εκ των προτέρων από την κυβέρνηση της Κίνας. Ο κατάλογος αυτός διευρύνεται» είπε τονίζοντας ότι η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για να εισαχθεί και η Κύπρος σε αυτό τον κατάλογο.

Ανέφερε επίσης, ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού υπολογίζει ότι μέχρι το έτος 2020 η Κίνα, με την οικονομική ανάπτυξη που έχει, θα είναι η πρώτη χώρα σε εξερχόμενους τουρίστες στον κόσμο. «Γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο, η προσπάθεια μας να εντάξουμε την Κύπρο σε αυτό τον κατάλογο θεωρείται πολύ σημαντική», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού είπε ακόμη, ότι η Κύπρος θα λάβει μέρος στη μεγάλη τουριστική έκθεση της Κίνας η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 28 μέχρι τις 31 Αυγούστου, 2002.