You are here

Τα θέματα Πάφου έθεσε στον Υφυπουργό Τουρισμού η ΕΤΑΠ

10/06/2023 13:29

Θέματα τουριστικής αστυνόμευσης, οχληρίας, ηχορύπανσης, δημοσίων συγκοινωνιών, πολιτικής ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων, διαχείρισης των παραλιών σχετικά με το νομοθετικό καθεστώς και τον εξοπλισμό, καθώς και το θέμα της εγκατάλειψης της υπαίθρου, ήταν μεταξύ των θεμάτων που έθεσε ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ Πάφου Κυριάκος Δρουσιώτης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν την Παρασκευή, στη Λεμεσό, όλες οι Εταιρείες Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, με τον Υφυπουργό Τουρισμού Κώστα Κουμή.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε πως στο πλαίσιο της συνάντησης έθεσε και το θέμα των λειτουργικών εξόδων της ΕΤΑΠ, τη δημιουργία φορέα της τουριστικής προβολής της Κύπρου, αλλά και το θέμα της διευκόλυνσης διαδικασίας βίζας για την Αρμενία.

Ο κ. Δρουσιώτης είπε πως ο Υφυπουργός Τουρισμού τους ανέφερε πως το θέμα θα το θέσει στο Υπουργείο Οικονομικών.

«Εμείς σαν Πάφος, δώσαμε ειδική έμφαση, στέλνοντας ειδικό σχέδιο μαζί με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κοινοτήτων και άλλες κοινότητες για να δρομολογηθούν με τέτοιο τρόπο λεωφορεία ούτως ώστε να διευκολύνουν τους τουρίστες να μεταβαίνουν στην ύπαιθρο και να επισκέπτονται τα κέντρα αναψυχής», σημείωσε.

Σκοπός μας συνέχισε, είναι να στηρίξουμε τους επιχειρηματίες της υπαίθρου αλλά και να προωθήσουμε και τον θρησκευτικό τουρισμό.

Αναφορικά με την δημιουργία φορέα της τουριστικής προβολής της Κύπρου, ο κ. Δρουσιώτης είπε πως θα  συμμετέχουν ως Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου με έναν αντιπρόσωπο, ενώ θα γίνουν κάποιες αναθεωρήσεις των καταστατικών λόγω και της μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επίσης ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ Πάφου αναφέρθηκε και στην οργάνωση των παραλιών, σημειώνοντας  πως όλοι οι φορείς του τουρισμού και η ΕΤΑΠ εργάστηκαν πολύ σχολαστικά στις παραλίες Αργάκας και Πωμού λαμβάνοντας μάλιστα τα εύσημα από την Ευρώπη.   

Οι παραλίες, συνέχισε, χρειάζονται περισσότερο προγραμματισμό. «Επιβάλλεται να προφυλάξουμε τις χελώνες, τα πουλιά, αλλά πρέπει να προφυλάξουμε και τον άνθρωπο», είπε.