You are here

Τα ξενοδοχεία για επιχορηγημένες διακοπές

19/04/2022 17:39

Το υφυπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε σήμερα στην ιστοσελίδα "www.visitcyprus.com" τον κατάλογο ξενοδοχείων του Προγράμματος Επιχορηγημένων Καλοκαιρινών Διακοπών, όπως και η σχετική πληροφόρηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Πρόγραμμα Επιχορηγημένων Διακοπών ισχύει για την περίοδο από την 1η Μαϊου 2022 μέχρι και την 31η Ιουλίου 2022 σε ξενοδοχεία

- στην Επαρχία Αμμοχώστου
- Επαρχία Λάρνακας και ορεινές περιοχές
- Επαρχία Λεμεσού και ορεινές περιοχές
- Επαρχία Λευκωσίας, ορεινές περιοχές και περιοχή Τηλλυρίας
- Επαρχία Πάφου

To Πρόγραμμα απευθύνεται σε μόνιμους κατοίκους Κύπρου και αποσκοπεί, πρωτίστως, στην ενθάρρυνση της πραγματοποίησης διακοπών στην Κύπρο, μέσω:

(α) της παροχής προσιτών τιμών από τα τουριστικά καταλύματα,
(β) της επιχορήγησης μέρους του κόστους διαμονής προς τους πολίτες που θα το αξιοποιήσουν.

Δικαιούχοι του Προγράμματος, μετά και από την σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι όλοι οι μόνιμα διαμένοντες στο νησί. 
Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν Τουριστικά Καταλύματα (Ξενοδοχεία, Οργανωμένα Διαμερίσματα, Τουριστικά Χωριά, Αγροτουριστικά Καταλύματα), που προσφέρουν για όλη την περίοδο την ανώτατη τιμή των 100 ευρώ με πρόγευμα για δίκλινο δωμάτιο ανά βράδυ.

Για την περίοδο από την 1η Μαΐου 2022 μέχρι και την 9η Ιουνίου η  ελάχιστη παραμονή θα είναι τα 2 βράδια και για την περίοδο από την 10η Ιουνίου 2022 μέχρι και την 31η Ιουλίου θα είναι τα 3 βράδια.  Η μέγιστη διαμονή ανά κράτηση θα καθοριστεί στα 7 βράδια.

Το Πρόγραμμα θα προνοεί την καταβολή επιχορήγησης ύψους 20 ευρώ ανά δωμάτιο,  ανά ημέρα.

Για την πραγματοποίηση διακοπών σε όλη την όμορφη Κύπρο, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί απευθείας με το τουριστικό κατάλυμα της επιλογής του ή με τα τουριστικά γραφεία για τη διενέργεια κράτησης. 

To Υφυπουργείο Τουρισμού δεν  θα εμπλέκεται σε θέματα προκαταβολής για τις κρατήσεις διαμονής. Οι δικαιούχοι θα υποχρεώνονται κατά την άφιξη στο τουριστικό κατάλυμα να προσκομίσουν στον επιχειρηματία, έγγραφο που θα αποδεικνύει τη μόνιμη διεύθυνση διαμονής τους  και να συμπληρώνουν την σχετική δήλωση διαμονής.