You are here

Θ. Μιχαηλίδης: Τα τρία διδάγματα από την πανδημία

28/02/2021 06:00

Καμπανάκι για την εμβολιαστική πολιτική της κυβέρνησης κρούει ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης, υποδεικνύοντας ότι εάν θέλουμε να έχουμε μια υποφερτή τουριστική σεζόν θα πρέπει να αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού.

Δεδομένου του ότι οι κύριες αγορές της Κύπρου, Βρετανία, Ρωσία και Ισραήλ όπως τονίζει, έχουν καλύψει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού τους, «ένας τουρίστας απ’ αυτές τις χώρες θα θέλει να πάει διακοπές σε χώρα όπου ο ντόπιος πληθυσμός είναι εξίσου καλά εμβολιασμένος».

Σε συνέντευξη του στη StockWatch, ο κ. Μιχαηλίδης εξηγεί τους λόγους που οι ξενοδόχοι αναγκάστηκαν να ζητήσουν από την κυβέρνηση παράταση στη στήριξη των ξενοδοχοϋπαλλήλων μέχρι τον Ιούνιο και γιατί η συγκεκριμένη εξαγγελία πρέπει να γίνει από τώρα, όπως διαμηνύει.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι τουριστικοί πράκτορες και οι διοργανωτές ταξιδίων τα τελικά υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν στα αεροδρόμια αλλά και την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας, καθώς επίσης και πόσες ξενοδοχειακές μονάδες θα επαναλειτουργήσουν διότι σήμερα είναι κλειστά όλα τα ξενοδοχεία, υπογραμμίζει.

«Ο βαθμός επιτυχίας μας αυτή την περίοδο θα καθορίσει την απόδοση του 2021, αλλά και την απόδοση του 2022, το οποίο επίσης προβλέπεται να είναι μια δύσκολη χρονιά».

Ο κ. Μιχαηλίδης, υπεραμύνεται του τουρισμού «ήλιου και θάλασσας» στέλλοντας το μήνυμα προς τους αρμοδίους ότι υπάρχει ακόμη χώρος για βελτίωση του διότι θα αποτελεί πάντα την καρδιά του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου.

Πρόσθεσε ότι σίγουρα θα πρέπει να αναπτυχθούν και άλλες μορφές τουρισμού και παραπέμπει στα διδάγματα της πανδημίας.

Σε ότι αφορά τα διδάγματα της πανδημίας στον τουρισμό τα συμπυκνώνει σε τρία:
α) αύξηση αγορών, β) τουρισμός από ανεξάρτητο ταξιδιώτη, γ) ευελιξία.

Στη συνέντευξη του στη StockWatch, ο κ. Μιχαηλίδης, μεταξύ άλλων διαβλέπει ότι η συμφωνία Κύπρου – Ισραήλ θα σηματοδοτήσει την έναρξη της φετινής τουριστικής χρονιάς και εκφράζει τη θέση ότι θα πρέπει να γίνουν παρόμοιες συμφωνίες και με άλλες χώρες.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στην στήλη «Συνεντεύξεις».

Της Ηρώς Ευθυμίου