You are here

Θυμίζει ΚΟΤ ο προϋπολογισμός υφυπουργείου τουρισμού

12/10/2018 07:22

Ένα από τα ίδια θυμίζει ο προϋπολογισμός του νεοσύστατου υφυπουργείο τουρισμού, δίνοντας έμφαση σε γνωστές δραστηριότητες όπως η συνεργασία με ταξιδιωτικά γραφεία, η επιχορήγηση αεροπορικών εταιρειών και εκδηλώσεις προβολής.     

Στις προτεραιότητες του υφυπουργείου τουρισμού για ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος περιλαμβάνεται η συνεργασία με ταξιδιωτικά γραφεία, όπως αναφέρεται στον κρατικό προϋπολογισμό που για πρώτη φορά περιλαμβάνει κονδύλια για το νεοσύστατο υφυπουργείο τουρισμού.

Κονδύλιο ύψους €18.366.554 που περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του υφυπουργείου τουρισμού προνοεί τη συνεργασία με τουριστικούς εταίρους στο εξωτερικό συμπεριλαμβανομένων και των αεροπορικών εταιρειών.

Όπως σημειώνεται, η συνεργασία με τουριστικούς εταίρους του εξωτερικού κρίνεται επί του παρόντος ως μια από τις πιο αποδοτικές ενέργειες και προσφέρει τις μεγαλύτερες άμεσες ευκαιρίες για ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος.

Προστίθεται ότι παρά την αυξανόμενη τάση των ανεξάρτητων ταξιδιωτών, επί του παρόντος το μεγαλύτερο ποσοστό του τουριστικού ρεύματος διοχετεύεται μέσω των οργανωτών ταξιδιών, έστω και αν ο τρόπος λειτουργίας τους αλλάζει για να συμβαδίζει με τις νέες τάσεις της αγοράς.

Για το λόγο αυτό η συνεργασία με αυτούς αποτελεί προτεραιότητα για τον οργανισμό, όπως σημειώνεται.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι οι από κοινού ενέργειες με τους οργανωτές συμπληρώνουν τις διαφημιστικές ενέργειες του οργανισμού και έχουν αμεσότερο αποτέλεσμα.

Από το ίδιο κονδύλι προορίζεται να καλυφθούν δαπάνες για ενέργειες προβολής όπως εκδηλώσεις δημοσίων σχέσεων στην Κύπρο και το εξωτερικό για την προώθηση του τουρισμού, είτε αποκλειστικά του υφυπουργείου, συμπεριλαμβανομένων των γραφείων εξωτερικού, είτε συνδιοργανώσεις με άλλους συνεργαζόμενους φορείς του δημόσιου ή/και του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης, θα καλυφθούν ενέργειες διαφήμισης, όπως καταχωρήσεις διαφημίσεων σε εφημερίδες περιοδικά και προωθητικά κείμενα.

Ο πρώτος προϋπολογισμός του υφυπουργείου τουρισμού περιλαμβάνει άλλα €2,6 εκ. για συμμετοχή σε εκθέσεις και εκδηλώσεις και συγκεκριμένα, για τη συμμετοχή της Κεντρικής Υπηρεσίας και Γραφείων Εξωτερικού σε τουριστικές εκθέσεις με περίπτερα, εργαστήρια πωλήσεων με κατ’ ιδίαν συναντήσεις με δυνητική πελατεία ειδικών μορφών τουρισμού όπως π.χ. αθλητικού/ καταδυτικού/ ποδηλατικού τουρισμού, συνεδριακού τουρισμού, γαμήλιου τουρισμού κ.ά.

Επίσης, από το εν λόγω ποσό θα καλυφθεί η δαπάνη συμμετοχής στο ηλεκτρονικό μάρκετινγκ, όπως ηλεκτρονικές διαδραστικές διαφημίσεις, e-brochures/books σε εξειδικευμένες ιστοσελίδες, προωθητικές ενέργειες σε στοχευμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στον προϋπολογισμό περιλαμβάνονται πιστώσεις ύψους €939 χιλ. που προορίζονται να καλύψουν τη δαπάνη για ενέργειες φιλοξενίας κυρίως ξένων ατόμων ή και εξειδικευμένων ομάδων σχετικές με τον τουρισμό και την προώθησή του όπως εμπειρογνώμονες, δημοσιογράφοι, αρθρογράφοι, bloggers, φωτογράφοι, κινηματογραφιστές, ηθοποιοί, παρουσιαστές, αθλητές, τουριστικοί πράκτορες, οργανωτές ταξιδιών, εκπρόσωποι εταιρειών / φορέων/ συνδέσμων/ οργανισμών που διακινούν ομάδες τουριστών ή γενικά δραστηριοποιούνται στον τομέα ή άλλοι συνεργαζόμενοι φορείς.

Επιπρόσθετα, ποσό €507,5 χιλ. αναμένεται να δαπανηθεί για τη δημιουργία εξειδικευμένων προωθητικών έντυπων και οπτικοακουστικού υλικού, διαφημιστικού υλικού όπως αφίσες/banners για εκδηλώσεις, εκθέσεις για την Κύπρο και το εξωτερικό, beach flags, οδηγών, πληροφοριακών πινακίδων και άλλα.

Της Μαρίας Χαμπή