You are here

Τον Οκτώβριο ενώπιον του Υπουργικού το στρατηγικό σχέδιο για ανάπτυξη του τουρισμού

20/06/2001 19:54
Σημαντικές εξελίξεις για το μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας θα δρομολογηθούν το ερχόμενο Φθινόπωρο καθώς τον Οκτώβριο το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας, και Τουρισμού θα καταθέσει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου το 10-ετές σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης. Ο προγραμματισμός πολύπλευρου στρατηγικού σχεδίου το οποίο καλύπτει τον τουρισμό μέχρι το 2010, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκου Ρολάνδη.

Το αρκετά δαπανηρό σχέδιο που εμπλέκει πολλά υπουργεία και υπηρεσίες, το οποίο αναμένεται ότι θα αποφέρει τεράστια έσοδα από τον τουρισμό στην Κύπρο χωρίζεται σε τρεις ενότητες: Το Marketing, το προϊόν και την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος.

Τα ποσά που χρειάζονται για την εφαρμογή του σχεδίου, θα επενδυθούν τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα. Η εφαρμογή του θα ξεκινήσει σταδιακά, ενώ ήδη έχει συγκροτηθεί Επιτροπή Δράσης που ανέλαβε τις επαφές ανάμεσα στους αρμόδιους φορείς η οποία αναμένεται να δώσει λεπτομερή σχεδιασμό για τα πρώτα 3 χρόνια και σε δεύτερο στάδιο για τα επόμενα 7 χρόνια. Η επιτροπή δράσης αποτελείται από εκπροσώπους του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και από εκπροσώπους των επί μέρους Υπουργείων που θα συνεργαστούν.