You are here

Τουρισμός: Διαφημιστική καμπάνια ΛΚ 7 εκ.

06/11/2001 07:38
Κονδύλι ΛΚ 7,2 εκατομμυρίων για διαφήμιση του τουριστικού μας προϊόντος στο εξωτερικό ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο. Το κονδύλι χωρίζεται σε δύο μέρη: το πρώτο αφορά ΛΚ 3,2 εκατομμύρια που θα διατεθούν για προβολή του χειμερινού τουρισμού. Το δεύτερο μέρος αφορά την πρόσθετη δαπάνη ΛΚ 4 εκατομμυρίων για την προβολή της Κύπρου μετά το πέρας της κρίσης που δημιούργησαν τα τρομοκρατικά κτυπήματα.

Παράλληλα, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού μεταβαίνει την σύντομα στο Λονδίνο και στη Φρανκφούρτη με στόχο να προβάλει την Κύπρο ως ασφαλή τουριστικό προορισμό στους Ευρωπαίους διοργανωτές ταξιδιών.

Το Υπουργείο Τουρισμού αναμένει ότι οι τουριστικές αφίξεις θα κυμανθούν φέτος στα ίδια επίπεδα με το 2000 αφού μετά τα τρομο-κτυπήματα οι αφίξεις επισκεπτών στο νησί μειώθηκαν κατακόρυφα. Τον Οκτώβριο, οι αφίξεις αναμένεται να σημειώσουν μείωση 10% σε σύγκριση με πέρσι ενώ τον Νοέμβριο η μείωση πιθανόν να φθάσει το 30%. Μέχρι τον Αύγουστο, η τουριστική κίνηση προς το νησί παρουσίαζε αύξηση 6.2%. Ο τουρισμός αποτελεί το 20% του ΑΕΠ της Κύπρου. Πέρσι ήρθαν στην Κύπρο 2,7 εκατομμύρια τουρίστες.