You are here

Τουρισμός: Η Κύπρος στην κορυφή των προτιμήσεων των Βρετανών τουριστών για το Πάσχα

11/04/2001 18:44
Θετικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από την Βρετανία για την φετινή πορεία του Κυπριακού Τουρισμού. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της έγκυρης Βρετανικής εφημερίδας Independent, η Κύπρος βρίσκεται ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τα 1,75 εκατομμύρια τουριστών που θα ταξιδεύσουν εκτός Βρετανίας κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα. Ο βροχερός και παγερός καιρός που προβλέπεται για τις προσεχείς μέρες στη Βρετανία, αύξησαν σημαντικά τις κρατήσεις για Μεσογειακούς προορισμούς όπως η Κύπρος, η Τυνησία, η Ίμπιζα και η Μαγιόρκα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Σύνδεσμος Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων ανακοίνωσε χθες ότι ο συνολικός αριθμός των Βρετανών που θα ταξιδεύσουν εκτός Βρετανίας για το Πάσχα θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Και αυτό, παρά την παρότρυνση της Βρετανικής Κυβέρνησης στους Βρετανούς ταξιδιώτες να στηρίξουν τον Βρετανικό αγροτουρισμό.

Πιθανή αύξηση των τουριστικών αφίξεων κατά τους εαρινούς μήνες θα δώσει σημαντική ώθηση στον τουρισμό του τόπου ο οποίος πιθανόν να επηρεαστεί αρνητικά από την κατρακύλα τις Τουρκικής λίρας. Πάντως, η αύξηση του τουρισμού κατά τους πρώτους δύο μήνες του 2001 (σε σύγκριση με το πρώτο δίμηνο του 2000) ήταν κατά πολύ μικρότερη από τις προβλέψεις του Υπουργείου Εμπορίου φθάνοντας μόλις το 0.6%. Η αντίστοιχη αύξηση πέρσι ήταν 14%.

Το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού εκτιμά ότι οι αφίξεις τουριστών το 2001 θα σημειώσουν αύξηση μεταξύ 5% και 10% σε σύγκριση με πέρσι. Το 2000 ήρθαν στην Κύπρο 2,7 εκατομμύρια τουρίστες, αριθμός που ήταν 10% ψηλότερος από τον αντίστοιχο του 1999.