You are here

Τουρισμός: Ξεπέρασε τις προβλέψεις τον Νοέμβριο

15/12/2001 17:27
Ενθαρρυντικά είναι τα νέα από τον τουρισμό αφού σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης οι αφίξεις Νοεμβρίου ξεπέρασαν τις αναθεωρημένες προβλέψεις του Υπουργείου. Συγκεκριμένα, οι αφίξεις τον περασμένο μήνα μειώθηκαν κατά 19.7% σε σύγκριση με μείωση 30% που ανέμενε το Υπουργείο μετά την ταξιδιωτική ανασφάλεια που προκάλεσαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Οι αφίξεις Νοεμβρίου δίδουν ελπίδες ότι και ο Δεκέμβριος θα είναι καλύτερος από τις αναθεωρημένες προβλέψεις (-10%) αν και η συμβολή του στις συνολικές αφίξεις είναι σχεδόν αμελητέα (3.5%). Ο κ. Ρολάνδης αναθεώρησε πάντως τις προκαταρκτικές προβλέψεις για το 2001 από 0% σε 0.3% ενώ αναμένεται, είπε, ότι τα εισοδήματα θα κυμανθούν κοντά στο ΛΚ 1,2 δις, ΛΚ 100 εκατομμύρια λιγότερα από πέρσι.

Για το 2002 ο Υπουργός δήλωσε ότι με τα σημερινά δεδομένα αναμένεται μείωση μεταξύ 5% και 10% αν είναι ακόμα νωρίς να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις. Αναλυτές εκτιμούν ότι αν και ψηλοί, οι αριθμοί αυτοί είναι κατά πολύ μικρότεροι από τις προβλέψεις που έγιναν αμέσως μετά την επίσκεψη του κ. Ρολάνδη στην Βρετανία τον Νοέμβριο. Τότε ο Υπουργός δήλωσε ότι οι αφίξεις πιθανόν να παρουσίαζαν μείωση μέχρι και 20%.