You are here

Τύπος: Στην εισαγγελία η Altamira για οδηγίες

05/03/2021 06:30

Οι πρώτες υποθέσεις για την κατάρρευση του Συνεργατισμού που ολοκλήρωσε η ανακριτική ομάδα της αστυνομίας και τα δύο αιτήματα που έχει υποβάλει ο κλάδος του τουρισμού στην κυβέρνηση ώστε να καταστεί εφικτή η επαναλειτουργία ξενοδοχείων τον Απρίλιο, είναι τα θέματα που ξεχωρίζουν στο σημερινό οικονομικό Τύπο.

Φιλελεύθερος

 «Στην εισαγγελία η Altamira για οδηγίες»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Φιλελεύθερου είναι οι πρώτες υποθέσεις για την κατάρρευση του Συνεργατισμού που ολοκλήρωσε η ανακριτική ομάδα της αστυνομίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αστυνομία απέστειλε τρεις υποθέσεις στη Νομική Υπηρεσία για να λάβει περαιτέρω οδηγίες για τον χειρισμό τους. Πρόκειται για τις υποθέσεις που αφορούν τη συμφωνία του Συνεργατισμού με την Altamira, η οποία ανέλαβε τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, την παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων από πολλές συνεργατικές πιστωτικές εταιρείες και για τις εταιρικές κάρτες.

Αλλού ο Φιλελεύθερος γράφει ότι σύμφωνα με στοιχεία της εφημερίδας, το 80% των συναλλαγών στην Ελληνική Τράπεζα γίνονται πλέον μέσω διαδικτύου.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Κληρώθηκαν και ενημερώθηκαν οι 260 «ελεγκτές»
  • Καταχρηστικές ρήτρες από Societe
  • Ανάπτυξη το 2020 αλλά μέσω εμβολιασμών
  • Αιτήσεις για το στεγαστικό σχέδιο σε ακριτικές περιοχές

Πολίτης

 «’Εμβόλιο’ στήριξης στον τουρισμό»

Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι τα δύο αιτήματα που έχει υποβάλει ο κλάδος του τουρισμού στην κυβέρνηση ώστε να καταστεί εφικτή η επαναλειτουργία ξενοδοχείων τον Απρίλιο. Όπως αναφέρεται, οι ξενοδόχοι ζητούν να παραταθούν έως και τον Ιούνιο τα σχέδια στήριξης της απασχόλησης προκειμένου να καλυφθεί το μισθολογικό κόστος των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα. Στο μεταξύ ο υπουργός τουρισμού έκανες χθες γνωστό ότι η Κύπρος από την 1η Μαΐου θα επιτρέπει την κάθοδο βρετανών τουριστών που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, με εμβόλιο που έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Αλλού ο Πολίτης γράφει ότι όλες οι επιλογές φαίνεται να βρίσκονται στο τραπέζι όσον αφορά την πορεία του πολυσχεδιαζόμενου αγωγού φυσικού αερίου EastMed.

Άλλο θέμα της εφημερίδας είναι:

  • Όλα εξαρτώνται από τις εξελίξεις – Κ. Πετρίδης για ρυθμό ανάπτυξης κυπριακής οικονομίας

Χαραυγή

 «Δεν κλήθηκαν καν σε κατάθεση οι μεγάλοι ‘υπαίτιοι’ του Συνεργατισμού»

Πρωτοσέλιδο θέμα της Χαραυγής είναι οι έρευνες σε σχέση με τις αστικές ευθύνες για την κατάρρευση του Συνεργατισμού. Όπως αποκαλύφθηκε στη χθεσινή συνεδρία της επιτροπής ελέγχου της βουλής, μέχρι στιγμής οι διωκτικές αρχές δεν έχουν διερευνήσει τις ενδεχόμενες αστικές ευθύνες, οι οποίες καταλογίζονται στο πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής υπό τον Γεώργιο Αρέστη. Ως εκ τούτου, το θέμα οδηγείται προς παραγραφή, αφού σε δύο μήνες εκπνέει η προθεσμία η οποία προνοείται από τη νομοθεσία για την κατάθεση αγωγών εναντίον των υπευθύνων.

Αλήθεια

 «Τουρισμός, καλημέρα!»

Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η Αλήθεια γράφει ότι η Κύπρος από την 1η Μαΐου θα επιτρέπει την κάθοδο βρετανών τουριστών που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού χωρίς κανένα περιορισμό. Ο υφυπουργός τουρισμού Σάββας Περδίος ανέφερε ότι η διευκόλυνση προϋποθέτει ότι οι βρετανοί θα πρέπει να έχουν λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου τουλάχιστον επτά μέρες πριν το ταξίδι.

 «Με ρυθμό 3,5% -4,5% θα τρέξει η οικονομία το 2021»

Στο κύριο θέμα της «Οικονομίας» της η Αλήθεια γράφει ότι ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι η κυπριακή οικονομία θα τρέξει με ρυθμό μεταξύ 3,5%-4,5% το 2021. Τόνισε επίσης ότι τα προγράμματα εμβολιασμού έχουν μετατραπεί στο οικονομικό εργαλείο για διαχείριση της κρίσης αλλά και των προοπτικών ανάκαμψης.

Άλλα θέματα της εφημερίδας είναι:

  • Στο 6,8% η ανεργία στην Κύπρο τον Ιανουάριο
  • Πρόταση για ίση αμοιβή μεταξύ των φύλων – Κομισιόν
  • Το 2023 ο πρώτος ιδιωτικός σταθμός ηλεκτρικής ενέργειας
  • Καλεί το ΔΗΚΟ να σταματήσει την παραπληροφόρηση

ΑΛΗΘΕΙΑ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ! – Μετά τη συμφωνία με το Ισραήλ, ακολουθεί η Μεγάλη Βρετανία

 

ΠΟΛΙΤΗΣ

ΩΘΟΥΝ ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΔΟΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ – ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ βγαίνουν από κοινού μπροστά ενόψει των καθοριστικών διεργασιών στο κυπριακό

 

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΖΗΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ΕΕ – Υποδείξεις με το γάντι προς την Άγκυρα – Όχι σε φόρμουλα που θα στοιχειώσει την ένωση

 

ΧΑΡΑΥΓΗ

ΔΕΝ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ «ΥΠΑΙΤΙΟΙ» ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΥ – Προς κουκούλωμα οι αστικές ευθύνες… σε δύο μήνες εκπνέει η προθεσμία διαγραφής