You are here

Ξενοδοχεία: Πληρότητες πέραν του 75% το Δεκαπενταύγουστο

13/08/2021 07:17

Με τη συμβολή των κυπρίων οι ξενοδόχοι αναμένουν ότι οι πληρότητες θα ξεπεράσουν το 75% τον Δεκαπενταύγουστο, σύμφωνα με το γενικό διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρο Ρουσουνίδη.

Ο κ. Ρουσουνίδης, δήλωσε στη StockWatch ότι πέραν από κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες διαχρονικά στηρίζονται στην βρετανική αγορά, στις υπόλοιπες μονάδες αναμένεται πως θα υπάρχουν αυξημένες πληρότητες, πέραν και του 75%, για σχεδόν ολόκληρο τον Αύγουστο.

Εκμεταλλεύονται το σχέδιο του υφυπουργείου

Δεδομένου ότι τρέχει το σχέδιο του υφυπουργείου Τουρισμού για ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού, οι κύπριοι στην πλειοψηφία τους προτίμησαν να περάσουν τις διακοπές τους στην Κύπρο και να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δελεαστικές τιμές που προσφέρονται μέσα από το σχέδιο.

Με βάση και την προϋπόθεση που τίθεται στο σχέδιο για ελάχιστη κράτηση τα τρία βράδια, αρκετοί κύπριοι παρατείνουν τις διακοπές τους μέχρι και μια εβδομάδα.

Την τιμητική τους θα έχουν Αγία Νάπα και Πρωταράς

Ο κ. Ρουσουνίδης, είπε ότι «τα τουριστικά θέρετρα στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου θα έχουν την τιμητική τους αυτές τις ημέρες, καθώς βρίσκονται πρώτα στη λίστα των κυπρίων, αλλά και επειδή η κύρια ξένη αγορά που στηρίζονται τα τελευταία χρόνια είναι η ρωσική η οποία παρουσιάζει αύξηση».

Οι ρώσοι προτιμούν επίσης, ξενοδοχεία της Λεμεσού και λιγότερο της Πάφου και της Λάρνακας.

Σύμφωνα με τον κ. Ρουσουνίδη, τα σχέδια του Υφυπουργείου έδωσαν την ευκαιρία στους κύπριους να κάνουν διακοπές στην Κύπρο σε πολύ λογικές τιμές στα τουριστικά καταλύματα του τόπου τους τα οποία είναι αναβαθμισμένα με πολύ καλές προσφερόμενες υπηρεσίες.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «με την εμπειρία που αποκτήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια θα τεθούν στο κάδρο των διακοπών των κυπρίων και τα ξενοδοχεία της Κύπρου».

Ο κ. Ρουσουνίδης, χαρακτήρισε τις ορεινές περιοχές ως έναν κρυμμένο θησαυρό, κυρίως για τους χειμερινούς μήνες, προσθέτοντας ωστόσο, ότι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, παρατηρείται αυξητική τάση και στις καλοκαιρινές κρατήσεις σε ξενοδοχεία στα ορεινά θέρετρα.

Ελπίδες για επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν

Ο κ. Ρουσουνίδης, διευκρίνισε ότι το 40% των κρατήσεων στα ξενοδοχεία προέρχεται από ρώσους, ενώ αυξητική τάση παρατηρείται και από τη βρετανική αγορά.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι εάν το επιτρέψει η επιδημιολογική κατάσταση της Κύπρου η τουριστική σεζόν θα παραταθεί μέχρι τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Της Ηρώς Ευθυμίου