You are here

Υφυπουργείο Τουρισμού: Συμφωνία με Ισραήλ για κοινά πακέτα

25/10/2019 10:36

Σε συμφωνία με το υπουργείο τουρισμού του Ισραήλ κατέληξε το υφυπουργείο τουρισμού ως προς τους τρόπους και τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για επιτυχή προώθηση των κοινών πακέτων, που προγραμματίζεται να αρχίσει με το νέο έτος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με στόχο την ολοκλήρωση του πλάνου ενεργειών προώθησης των κοινών τουριστικών πακέτων Κύπρου - Ισραήλ, αντιπροσωπεία του Υφυπουργείου Τουρισμού, υπό τον Υφυπουργό Σάββα Περδίο, υποδέχτηκε την Πέμπτη 24/10/19 αντιπροσωπεία του Υπουργείου Τουρισμού του Ισραήλ, με επικεφαλής το Γενικό Διευθυντή του Ami Halevi.

Τα δύο μέρη συζήτησαν σε βάθος το θέμα και κατέληξαν σε συμφωνία ως προς τους τρόπους και τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για επιτυχή προώθηση των κοινών πακέτων, που προγραμματίζεται να αρχίσει με το νέο έτος. Οι χώρες που έχουν επιλεγεί, σε πρώτη φάση, για προώθηση των κοινών πακέτων είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Ρωσία και η Γερμανία, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες.

Στο πλαίσιο της συνάντησης επιβεβαιώθηκε ότι το θέμα της γαστρονομίας είναι πολύ σημαντικό για αμφότερους τους προορισμούς, αποτελώντας πυλώνα για μια κοινή θεματική διαδρομή που θα προσελκύει επισκέπτες, με ένα ενιαίο εκδρομικό πακέτο, προς τις δύο χώρες.  Παράλληλα, συζητήθηκε και το θέμα ενός δεύτερου κοινού πακέτου, βάσει του οποίου οι περιηγητές θα μπορούσαν να επισκεφθούν την Κύπρο για τουρισμό γκολφ και το Ισραήλ για τουρισμό υγείας και ευεξίας.

Τέλος συμφωνήθηκε όπως τα δύο μέρη εντείνουν τη συνεργασία τους στον τομέα του τουρισμού κρουαζιέρας και έλαβαν την απόφαση όπως συμμετέχουν με κοινά τουριστικά περίπτερα, σε τουριστικές εκθέσεις κρουαζιέρων.