You are here

Υφυπουργείο τουρισμού: Συναντήσεις με τράπεζες για επενδύσεις

27/01/2020 11:12

Συναντήσεις με χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Κύπρου πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες, ο νεοσύστατος Τομέας Προσέλκυσης Επενδύσεων του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά την περίοδο Δεκεμβρίου 2019 - Ιανουαρίου 2020, έγιναν επαφές με αξιωματούχους της Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και της Τράπεζας Αναπτύξεως, της Ελληνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Κύπρου, της Astrobank, της RCB και της Eurobank.

Στις συναντήσεις έγινε ενημέρωση των χρηματοπιστωτικών οργανισμών για τον ρόλο του τομέα προσέλκυσης επενδύσεων του υφυπουργείου, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού 2030. Έμφαση δόθηκε στην ανάγκη υλοποίησης επενδύσεων που σχετίζονται με ειδικές μορφές τουρισμού όπως ο τουρισμός υγείας, οινογαστρονομίας, κρουαζιέρας/luxury yachting, υπαίθρου/ορεινών περιοχών, θρησκευτικός, πολιτιστικός, συνεδριακός, αθλητικός, γαμήλιος κ.ά.

Εκ μέρους των Χρηματοπιστωτικών Οργανισμών έγινε ενημέρωση σε σχέση με τη φιλοσοφία/πολιτική τους για δανειοδότηση επενδυτικών έργων.

 «Ο τομέας προσέλκυσης επενδύσεων του υφυπουργείου τουρισμού, ο οποίος θα συνεχίσει τις επαφές του και με άλλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει ως προς την καθοδήγηση ενδιαφερομένων επενδυτών, για τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση βιώσιμων τουριστικών επενδυτικών έργων, σύμφωνα και με τις προτεραιότητες της στρατηγικής τουρισμού 2030», τονίζεται.