You are here

Ζητούν εκπτώσεις και δωρεάν PCR από ξενοδόχους

17/05/2021 13:10

Οι ξενοδόχοι δέχονται πιέσεις από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες για εκπτώσεις στα τουριστικά πακέτα, αλλά και χαλαρώσεις στο πρωτόκολλο που ισχύει για τους επισκέπτες σε ξενοδοχεία,  δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΤΕΚ Άκης Βαβλίτης.

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε ο ΣΤΕΚ με εκπροσώπους των ΜΜΕ, είπε ότι «εκτός από μείωση τιμών και εκπτώσεις οι διοργανωτές ταξιδίων ζητούν από τους ξενοδόχους να επωμισθούν και ένα μέρος από το κόστος του PCR test. Μάλιστα υπάρχουν ήδη ξενοδοχεία που διαφημίζουν ότι παρέχουν δωρεάν το PCR test κορωνοϊού.

Ακυρώνουν οι ισραηλινοί

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης η αντιπρόεδρος του ΣΤΕΚ Δήμητρα Καραντώκη, είπε ότι παρά τη συμφωνία της κυβέρνησης με την ισραηλινή κυβέρνηση, η σύσταση προς τους πολίτες του Ισραήλ είναι να μην ταξιδεύουν προς την Κύπρο.

Σημείωσε ότι «μετά το ξέσπασμα της κρίσης στο Ισραήλ υπάρχουν ακυρώσεις από ισραηλινούς, τουλάχιστον για Μάιο και Ιούνιο».

Προσβλέπουν στη νέα κατηγοριοποίηση

Η κ. Καραντώκη, σημείωσε ότι «μια μεγάλη αγορά είναι εκτός παιχνιδιού λόγω της οδηγίας της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία συστήνει στους βρετανούς να μην ταξιδέψουν προς τις χώρες που βρίσκονται στην πορτοκαλί κατηγορία, έστω και αν είναι διατεθειμένοι να παραμείνουν σε καραντίνα όταν επιστρέψουν στην χώρα τους».

Ο πρόεδρος του ΣΤΕΚ, εξέφρασε την ελπίδα, στη νέα αναθεώρηση του καταλόγου κατηγοριοποίησης των χωρών, η Βρετανία να εντάξει την Κύπρο στην πράσινη κατηγορία, δεδομένης της αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης στην Κύπρο.

«Για το λόγο αυτό λέμε ότι αναμένεται να ξεκινήσει η νέα τουριστική σεζόν από τα μέσα Ιουνίου και μετά» διευκρίνισε ο κ. Βαβλίτης.

Όσον αφορά τη ρωσική αγορά, είπε ότι «ξεκίνησαν δειλά – δειλά οι αφίξεις ρώσων τουριστών με την αεροπορική εταιρεία Biblio, ενώ αναμένουμε ότι από τα μέσα Ιουνίου και μετά θα ξεκινήσει πτήσεις προς την Κύπρο και η Aeroflot και άλλες αεροπορικές εταιρείας από τη Ρωσία. Το θετικό είναι ότι ως χώρα έχουμε δεχθεί το ρωσικό εμβόλιο Sputnik», πρόσθεσε.

Της Ηρώς Ευθυμίου