You are here

Το κυπριακό συζήτησαν Κοτζιάς – Ερντογάν

12/05/2015 18:45
Το κυπριακό συζήτησε με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ο έλληνας υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, επισημαίνοντας ότι η αίσθηση που αποκόμισε από τις συναντήσεις του στην Άγκυρα είναι ότι θέλουν να λυθούν τα προβλήματα.

Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο, η οποία κράτησε μιάμιση ώρα, ο έλληνας υπουργός είπε ότι συμφώνησαν ότι θέλουν λύση αλλά να διασφαλίζονται τα συμφέροντα όλων των κοινοτήτων.

Ο κ. Κοτζιάς είπε ότι έθεσε και το ζήτημα των εγγυήσεων στην Κύπρο. Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ πώς αντέδρασε ο τούρκος πρόεδρος όταν του έθεσε το θέμα των εγγυήσεων, ο έλληνας υπουργός είπε ότι δεν αντιδρούν όταν τους θέτει το θέμα, το μόνο που λένε είναι ότι έχουν άλλη άποψη.

Ανέφερε ακόμη ότι όλοι οι τούρκοι αξιωματούχοι με τους οποίους συναντήθηκε επανέλαβαν ότι υπάρχει μεγάλη ευκαιρία για την επίλυση του κυπριακού και επισημαίνουν ότι η λύση θα έχει θετικές συνέπειες σε όλη την περιοχή.

Ο Νίκος Κοτζιάς είπε ότι το κλίμα ήταν πολύ θετικό κατά τις επαφές του, τονίζοντας ότι αυτό που είπε στον Ταγίπ Ερντογάν είναι πως η Αθήνα θέλει να φτιάξει γέφυρες και να σταματήσουν οι αλληλοπυροβολισμοί μεταξύ των δύο πλευρών.