You are here

Στα χέρια του Προέδρου το θέμα της HSBC

04/02/2002 05:28
Οριστικά και αμετάκλητα η διοίκηση της HSBC έχει εμμέσως πλην σαφώς αφήσει να εννοηθεί προς την κυπριακή κυβέρνηση ότι στο παρόν στάδιο δεν προτίθεται να κλείσει τα υποκαταστήματα της στα κατεχόμενα, τα οποία κληροδότησε από την εξαγορά της τουρκικής τράπεζας Ντεμίρ Μπάνκ.

Ασφαλείς πληροφορίες της STOCKWATCH αναφέρουν ότι το όλο θέμα βρίσκεται τώρα στα χέρια του προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, ο οποίος το χειρίζεται με πολύ διακριτικό τρόπο, σε συνεννόηση με τη Νομική Υπηρεσία και την Κεντρική Τράπεζα.

Όπως είναι γνωστό, μετά τις επαφές που είχε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αυξέντης Αυξεντίου στην Αγγλία με τις αρχές της HSBC και τον ομόλογο του, του Ηνωμένου Βασιλείου, συμφωνήθηκε όπως ετοιμασθεί μία ανακοίνωση με την οποία οι δύο πλευρές θα επαναβεβαιώνουν σαφώς την αρχή ότι από αγγλικής πλευράς, δεν θα υπάρξει καμία συναλλαγή ή αναγνώριση της ούτω καλούμενης κεντρικής τράπεζας των κατεχομένων. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι την αρχή αυτή οι Άγγλοι θα την σεβασθούν πλήρως και θα επιβεβαιωθεί με την άφιξη στην Κύπρο εντός του Φεβρουαρίου του διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας Σερ Έντουαρτ Τζώρτζ.