You are here

Εισαγωγή ομολόγων Astrobank στο ΧΑΚ

23/03/2023 13:50

Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ανακοίνωσε την εισαγωγή ομολόγων της εταιρείας Astrobank Public Company Limited, στην Αγορά Ομολόγων της Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγοράς (Ν.Ε.Α.) του ΧΑΚ.

Για το Senior Preferred Bonds EUR 2024, 6.5%, ο αριθμός των αξιών είναι 52 με ονομαστική αξία €100 χιλ. και για το Senior Preferred Bonds USD 2024, 8.5%, ο αριθμός των εισηγμένων αξιών είναι 98 με ονομαστική αξία $100 χιλ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διαπραγμάτευση των ομολόγων θα πραγματοποιείται σε Eυρώ (€) και θα αρχίσει την Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023. Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου θα αναλάβει την τήρηση των μητρώων των ομολογιούχων στο Κεντρικό Αποθετήριο/ Μητρώο του ΧΑΚ.

Σημειώνεται ότι Ομόλογα που είναι εκφρασμένα σε Δολάρια Αμερικής θα διαπραγματεύονται και αυτά σε Ευρώ και η Τιμή Εισαγωγής θα προκύψει από συναλλαγματική μετατροπή. Η ισοτιμία που θα χρησιμοποιηθεί για τη μετατροπή, θα είναι το “Fixing Rate EUR-USD” που θα δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα της Bloomberg στις 02:00 μ.μ. ώρα Φρανκφούρτης, της ημέρας που προηγείται της εισαγωγής.

Γ.Χ.