You are here

Αφαιρεί όρο από μνημόνιο για Εστία η ΚΕΔΙΠΕΣ

16/01/2020 17:09

Η ΚΕΔΙΠΕΣ προχωρά στην αφαίρεση όρου που περιέρχεται στο μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ Κυβέρνησης και τραπεζών για σκοπούς του σχεδίου «Εστία».

Με αφορμή δημοσιεύματα, η εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι ενεργεί πάντοτε με διαφάνεια στο πλαίσιο της νομιμότητας.

«Αποτελεί συνήθης πρακτική στον χρηματοπιστωτικό τομέα η απόσυρση των εκκρεμουσών δικαστικών/άλλων διαδικασιών εκατέρωθεν, με την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης, εφόσον εν πάση περιπτώσει τα υφιστάμενα δάνεια εξοφλούνται», σημειώνει

«Ενεργώντας με καλή πίστη και προς άρση οποιασδήποτε αμφιβολίας, η εταιρεία έχει αφαιρέσει τον επίμαχο όρο από την επιστολή προσφοράς και οποιαδήποτε απόφαση δικαστικής/άλλης διαδικασίας που είναι σε εξέλιξη, θα ρυθμιστεί όπως προβλέπεται στο σχέδιο Εστία και στο Μνημόνιο που έχει υπογραφεί μεταξύ της εταιρείας και της Δημοκρατίας», τονίζει.

Ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου, έχει εντοπίσει καταστρατήγηση συγκεκριμένου όρου του Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ Κυβέρνησης και τραπεζών για σκοπούς του σχεδίου «Εστία» σε έγγραφα της ΚΕΔΙΠΕΣ τα οποία έχουν υπογραφεί από εντάξιμους στο σχέδιο δανειολήπτες.