You are here

Αγρότης και Ηρακλέους οι δύο εκτελεστικοί στην Κεντρική

15/05/2019 12:18

Ο Σταύρος Αγρότης και η Μαρία Ηρακλέους είναι οι δύο νέοι εκτελεστικοί σύμβουλοι στην Κεντρική Τράπεζα, σε αντικατάσταση των Κωνσταντίνου Ηροδότου που διορίστηκε διοικητής και Γιώργου Συρίχα που έχει αποχωρήσει από τον περασμένο χρόνο.

Ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης κατέθεσε σχετική πρόταση στο υπουργικό συμβούλιο,  όπως έγραψε νωρίτερα η StockWatch η οποία εγκρίθηκε.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του Υπουργού Οικονομικών, μετά από σχετική διαβούλευση με την Κεντρική Τράπεζα.

Σημειώνεται ότι εντός του διοικητικού συμβουλίου της ΚΤ χηρεύει και η θέση ενός μη εκτελεστικού συμβούλου και οι πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει έφεραν τον Άγγελο Γρηγοριάδη ως τον επικρατέστερο για την πλήρωση της θέσης.

Ωστόσο, όπως έχει διαρρεύσει, στην πρόταση του ΥΠΟΙΚ δεν περιλαμβάνεται το όνομα του κ. Γρηγοριάδη  αλλά ούτε και οποιοδήποτε  άλλο όνομα.

Ο κ. Γρηγοριάδης ήταν μέχρι πρόσφατα πρόεδρος και εκ των βασικών συνεταίρων της KPMG.

Ο Σταύρος Αγρότης ήταν πρώην διευθυντής της CISCO της Τράπεζας Κύπρου και τέως πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Χρηματοδότησης Στέγης. Είναι πτυχιούχος οικονομικών και εγκεκριμένος λογιστής με εκτεταμένη πείρα στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Η Μαρία Ηρακλέους είναι επικεφαλής του γραφείου αντιπροσωπείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Κύπρο. Είναι πτυχιούχος Οικονομετρίας και Μαθηματικών, με μεταπτυχιακούς τίτλους και διδακτορικό στα Οικονομικά, με διδακτική και ερευνητική εμπειρία σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Λ.Χρ