You are here

Αιτήματα ΣΥΚΑΛΑ προς πρόεδρο Δημοκρατίας, εισαγγελέα και ΚΤ

18/10/2021 20:54

Ανοικτή επιστολή προς πολιτικούς και πολιτειακούς αξιωματούχους αποστέλλει ο ΣΥΚΑΛΑ ζητώντας συγκεκριμένες έρευνες και τονίζοντας ότι "μετά από τις δεσμεύσεις, υποσχέσεις, συνεδρίες κ.λπ., των τελευταίων οκτώ ετών, ακόμα δεν εντοπίστηκε κανένας που έφταιξε για αυτή την καταστροφή".

"Οκτώ χρόνια μετά την ένταξη της Λαϊκής σε καθεστώς «εξυγίανσης», ακόμα ευρίσκεται στο ίδιο καθεστώς και δεν φτάσαμε ακόμα σε εκκαθάριση για να διανεμηθούν τα ψίχουλα που άφησαν για να διανεμηθούν στους πιστωτές. Μια εκκαθάριση, που αν ποτέ γίνει, θα βασίζεται σε ισολογισμούς με τους οποίους κανείς δεν συμφωνεί", αναφέρει ο ΣΥΚΑΛΑ.

Στην ανοικτή επιστολή ζητούν όπως η Κεντρική Τράπεζα / Αρχή Εξυγίανσης να δώσουν εντολή στον ειδικό διαχειριστή να διορίσει forensic accountant "να «σκαλίσει τα βιβλία» της Λαϊκής για να αποδειχθεί πλέον τι είναι σωστό και τι «ψεύτικο» και ποιοι επί τέλους ευθύνονται".

"Ξέρουμε ότι το κόστος θα μειώσει ακόμα περισσότερο την αξία των εναπομεινάντων περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής. Η κοινωνία, όμως, έχει δικαίωμα να ξέρει και τα πραγματικά στοιχεία και τους ενόχους. Διότι δεν μπορεί να υπάρχουν εγκλήματα χωρίς να φταίει κανένας", αναφέρει ο Σύνδεσμος.

Ζητά επίσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Γενικό Εισαγγελέα να διατάξουν έρευνα, χρησιμοποιώντας και τα ευρήματα του forensic accountant, "για να μάθουμε επιτέλους την αλήθεια και κάποιοι επιτέλους να τιμωρηθούν για τα λάθη η ατασθαλίες των οικονομικών καταστάσεων που ανακοινώνονταν και ενδεχόμενα παραπλανούσαν και καταθέτες και κατόχους αξιογράφων και επενδυτές".