You are here

Ανοικτός ο διορισμός διοικητή ΚΤ

20/03/2019 07:10

Ανοιχτό παραμένει το θέμα του διορισμού του νέου διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας με τα χρονοδιαγράμματα για την προεδρική απόφαση να στενεύουν καθώς σε λιγότερο από ένα μήνα λήγει η θητεία της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη.

Πληροφορίες που διαρρέουν από το προεδρικό περιβάλλον αναφέρουν ότι ο Νίκος Αναστασιάδης κατέληξε σε πιθανά άτομα που θα μπορούσαν να ηγηθούν της Κεντρικής Τράπεζας χωρίς ωστόσο να έχει αποφασιστεί ποίος θα μπορούσε να είναι ο καταλληλότερος.

Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί τις επόμενες μέρες παρατείνοντας τη σεναριολογία που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μήνες για το όλο θέμα.

Το περιβάλλον του προέδρου σκιαγραφεί το προφίλ τεχνοκράτη με γνώσεις και εμπειρίες για τραπεζικά θέματα, χωρίς ωστόσο να αποκλείει εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.

Για τη θέση του διοικητή είχαν ακουστεί τα ονόματα των μελών του ΔΣ Κωνσταντίνου Ηροδότου και Ανδρέα Περσιάνη αλλά και του ελλαδίτη Τάκη Αράπογλου που τελικά διορίστηκε στο ΔΣ της Τρ. Κύπρου και προορίζεται για πρόεδρος.

Στο τραπέζι έχει πέσει και το όνομα του Γιώργου Συρίχα, πρώην εκτελεστικού μέλους του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας και νυν διδάσκοντα στο Κέντρο Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το προεδρικό συντηρεί, προς το παρόν, τη σεναριολογία για όλα τα ονόματα που ακούγονται, χωρίς όμως να αποκλείει διαφοροποίηση των δεδομένων μετά την επιστροφή του προέδρου από το Ισραήλ.

Της Γεωργίας Χαννή