You are here

Απόφαση για ενστάσεις στην υπόθεση BOCY

26/05/2015 10:20
Το μόνιμο κακουργιοδικείο Λευκωσίας ανακοινώνει σήμερα το μεσημέρι την ενδιάμεση απόφαση του για τις νέες προδικαστικές ενστάσεις που ήγειραν συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση της Τράπεζας Κύπρου και των πέντε πρώην ανώτατων στελεχών της.

Στην προηγούμενη διαδικασία, την περασμένη Παρασκευή, η εισαγγελέας της Δημοκρατίας Πωλίνα Ευθυβούλου αγόρευσε εναντίον των νέων προδικαστικών ενστάσεων εκφράζοντας τη θέση ότι είναι αβάσιμες και καλώντας το δικαστήριο «να απορρίψει τις ενστάσεις στο σύνολο τους και να κληθούν οι κατηγορούμενοι να απαντήσουν στις εναντίον τους κατηγορίες».

Πέραν της ίδιας της Τράπεζας Κύπρου, κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι πρώην πρόεδροι του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας Θεόδωρος Αριστοδήμου και Αντρέας Αρτέμης, οι πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι Ανδρέας Ηλιάδης και Γιάννης Κυπρή και ο πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας και υπεύθυνος για τα υποκαταστήματα στην Ελλάδα Γιάννης Πεχλιβανίδης.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συνωμοσίας προς καταδολίευση και της χειραγώγησης της αγοράς αναφορικά με «τη μη ενημέρωση του κοινού ότι οι κεφαλαιουχικές ανάγκες της 1η κατηγορούμενης (η τράπεζα) είχαν αυξηθεί σημαντικά, δηλαδή περίπου στα €400 εκ. σε σχέση με το ποσό των €200 εκ. που είχε ανακοινωθεί στις 10 Μαΐου του 2012».

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι κατέθεσαν προσφυγή στο ανώτατο δικαστήριο κατά της απόφασης της επιτροπής κεφαλαιαγοράς που έχει επιβάλει διοικητικά πρόστιμα στους κατηγορούμενους (πλην του Αντρέα Αρτέμη, ο οποίος έχει απαλλαχθεί των κατηγοριών).