You are here

AstroBank: Παραίτηση Λοϊζίδη, στην ηγεσία ο Α. Βουράκης

27/08/2020 19:17

Το Διοικητικό Συμβούλιο της AstroBank Public Company Limited συνεδρίασε σήμερα, 27 Αυγούστου 2020 και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση αποδέχθηκε την παραίτηση του Πρώτου Εκτελεστικού Διευθυντή της Tράπεζας κ. Κωνσταντίνου Λοϊζίδη, η οποία υποβλήθηκε για προσωπικούς λόγους.

Με βάση την ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο διόρισε τον κ. Αριστείδη Βουράκη σε αντικατάσταση του κ. Λοϊζίδη. Ο διορισμός τελεί υπό την έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Στο μεσοδιάστημα, το Διοικητικό Συμβούλιο και ο κ. Λοϊζίδης συμφώνησαν ότι ο κ. Λοϊζίδης θα παραμείνει στη θέση του Πρώτου Εκτελεστικού Διευθυντή  και Διοικητικού Συμβούλου προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη μετάβαση, αλλά και η αρμονική συνέχιση σημαντικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως αναφέρεται.

Όπως σημειώνεται, ηλικίας 45 ετών, ο κ.  Βουράκης αναγνωρίζεται ήδη ως ένας καταξιωμένος τραπεζίτης διεθνούς εμβέλειας, με αξιοσημείωτη καριέρα και σημαντικές επιτυχίες στην JP Morgan και την Bank Audi, έχοντας στο βιογραφικό του σειρά επιτυχημένων μεγάλων συναλλαγών. Προστίθεται ότι ο κ. Βουράκης θα ενισχύσει την Τράπεζα με την ευρεία γνώση που διαθέτει στον τομέα της εμπορικής και επενδυτικής τραπεζικής σε συνδυασμό με την εμπειρία του στους τομείς  των αναδιαρθρώσεων, χρηματοδοτήσεων, διαχείρισης κινδύνων και εσωτερικής διακυβέρνησης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαρίστησε τον κ. Λοϊζίδη για τη σημαντική συνεισφορά του στην ανάπτυξη και εξέλιξη της AstroBank, υπογραμμίζοντας τη συμβολή της εμπειρίας του στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την AstroBank.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται στον κ. Λοϊζίδη κάθε επιτυχία στα μελλοντικά του σχέδια και απευθύνει θερμό καλωσόρισμα στον κ. Βουράκη στην οικογένεια της AstroBank.