You are here

BOCH: Ανακοινώνει σχέδιο εθελούσιας εξόδου

26/11/2021 07:44

Η Τράπεζα Κύπρου, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα προς το προσωπικό, νέο σχέδιο εξόδου, το οποίο αυτή τη φορά θα έχει εθελοντικό χαρακτήρα και όχι στοχευμένο, όπως επεσήμανε στη StockWatch ανώτατο διευθυντικό στέλεχος του Συγκροτήματος.

Είναι το έβδομο διαδοχικό σχέδιο αποχώρησης υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου, από τότε που είχε ξεσπάσει η τραπεζική κρίση τον Μάρτιο του 2013.

Τις τελευταίες βδομάδες, όπως έγραψε την περασμένη βδομάδα η  StockWatch,  κυκλοφορούσαν έντονες φήμες για επικείμενο σχέδιο εθελούσιας εξόδου.

Το επικείμενο σχέδιο εθελούσιας εξόδου, έρχεται στον απόηχο δύο σημαντικών εξελίξεων για την Τράπεζα που σημειώθηκαν τις τελευταίες δύο βδομάδες.

Η μία αφορά στη συμφωνία πώλησης του Helix 3, βάσει της οποίας περιλαμβάνει την πώληση ΜΕΔ μεικτής λογιστικής αξίας €577 εκατ. και ακινήτων ύψους €121 εκατ. 

Η εξέλιξη αυτή συνεπάγεται με μείωση του ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων της Τράπεζας σε μονοψήφιο ποσοστό, κάτι που αποτελεί και αξίωση των εποπτικών αρχών στη Φρανκφούρτη.

Η δεύτερη εξέλιξη αφορά στην απόφαση της διεύθυνσης να προχωρήσει σε προαγωγές 600 μελών του προσωπικού της.

 Πηγή της Τράπεζας είχε δηλώσει στη StockWatch ότι η απόφαση για τις προαγωγές ήταν μία απαραίτητη υποχρέωση της Τράπεζας να επιβραβεύσει υπαλλήλους των οποίων η θέση που κατέχουν απαιτεί υψηλά καθήκοντα και μεγάλες ευθύνες.

Τι προβλέπει το σχέδιο εθελούσιας εξόδου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η StockWatch, το νέο σχέδιο εθελοντικής αφυπηρέτησης είναι γενναιόδωρο και απευθύνεται σε όλο το προσωπικό.

Προσομοιάζει με τη δομή προηγούμενων σχεδίων στα οποία η ΕΤΥΚ είχε βάλει «βούλα» συμφωνίας.

Η διεύθυνση έχει διαβουλευτεί με την ηγεσία της συντεχνίας, η οποία, όπως πληροφορούμαστε, έθεσε ως βασικό όρο το σχέδιο να είναι εθελούσιο και με μέγιστη χαριστική αποζημίωση €200 χιλ.

Σε ότι αφορά το αφορολόγητο της αποζημίωσης λήφθηκε σχετική έγκριση από τον Έφορο Φορολογίας.

Το εφάπαξ θα υπολογιστεί με βάση τα έτη υπηρεσίας, επί του ετήσιου μισθού, επί του συντελεστή ηλικίας και των ετών υπηρεσίας.

Το μέγιστο ποσό χαριστικής αποζημίωσης δεν θα ξεπερνά το 70% των υπολοιπόμενων μισθών μέχρι την κανονική αφυπηρέτηση και το ποσό δεν μπορεί να ξεπερνά τις €200 χιλ.

Η Τράπεζα έχει δεσμευτεί να συνεχίσει την παροχή ιατροφαρμακευτικής κάλυψης μέσω του ταμείου υγείας της ΕΤΥΚ για δύο χρόνια από την ημερομηνία αποχώρησης των υπαλλήλων.

Η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης θα παύσει να ισχύει σε περίπτωση που ο επηρεαζόμενος υπάλληλος παραλείψει να καταβάλει το ποσοστό της εισφοράς που του αναλογεί ή αναλάβει άλλη εργασία, είτε ως υπάλληλος, ή ως αυτοεργοδοτούμενος, ή εάν το ταμείο υγείας αποφασίσει ότι δεν επιθυμεί τη συνέχισης της συμμετοχής του ή η ημερομηνία αφυπηρέτησης του θα επέλθει πριν από τη συμπλήρωση των δύο χρόνων.

Η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης θα καλύπτει και τα υφιστάμενα εξαρτώμενα άτομα των υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν και τα οποία είναι ήδη εγγεγραμμένα στο ταμείο.

Η ασφαλιστική κάλυψη θα συνεχίσει να ισχύει από την ημερομηνία αποχώρησης των υπαλλήλων για τα επόμενα δύο χρόνια.

Το εφάπαξ ποσό της χαριστικής αποζημίωσης θα κατατεθεί στον τρεχούμενο λογαριασμό των υπαλλήλων που θα δηλώσουν συμμετοχή στο σχέδιο.

Θα καταβληθεί το υπόλοιπο της ετήσιας άδειας σε όσους αποχωρήσουν όπως επίσης και η μεταφερούμενη ετήσια άδεια από προηγούμενα χρόνια.

Του Λεύκου Χρίστου