You are here

BOCH: Απόφαση πρόωρης εξόφλησης ομολόγου Δευτεροβάθμιου Κεφαλαίου

01/12/2021 09:58

Σε πρόωρη εξόφληση ομολόγου Δευτεροβάθμιου Κεφαλαίου προχωρά η Τρ. Κύπρου.

Τον Ιανουάριο του 2017, η Τράπεζα Κύπρου προχώρησε στην έκδοση €250 εκατ. Ομόλογων Δευτεροβάθμιου Κεφαλαίου Σταθερού Επανακαθοριζόμενου Επιτοκίου τα οποία λήγουν τον Ιανουάριο 2027.

Σύμφωνα με τους όρους των Ομολόγων Δευτεροβάθμιου Κεφαλαίου, η Τράπεζα έχει τη δυνατότητα να εξοφλήσει τα ομόλογα στην ονομαστική τους αξία στις 19 Ιανουαρίου 2022.

Τον Απρίλιο του 2021, η Τράπεζα κάλεσε τους κατόχους των Ομολόγων Δευτεροβάθμιου Κεφαλαίου να προσφέρουν τα ομόλογά τους για αγορά από την Τράπεζα έναντι μετρητών. Ως αποτέλεσμα της προσφοράς, Ομόλογα Δευτεροβάθμιου Κεφαλαίου συνολικής ονομαστική αξίας ύψους περίπου €207 εκατ. αγοράστηκαν από την Τράπεζα, και ακυρώθηκαν, ενώ η ονομαστική αξία των Ομολόγων Δευτεροβάθμιου Κεφαλαίου που παραμένουν σε ισχύ είναι €43 εκατ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2021, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να ασκήσει το δικαίωμα της Τράπεζας να εξοφλήσει το υπόλοιπο ποσό των Ομολόγων Δευτεροβάθμιου Κεφαλαίου που παραμένουν σε ισχύ, συνολικής ονομαστικής αξίας ύψους €43 εκατ., στις 19 Ιανουαρίου 2022. Η Τράπεζα θα ενημερώσει τους κατόχους των Ομολόγων Δευτεροβάθμιου Κεφαλαίου σε εύθετο χρόνο και σύμφωνα με τον Όρο 6(δ) των Ομολόγων Δευτεροβάθμιου Κεφαλαίου. Εκ των προτέρων έγκριση για την πρόωρη εξόφληση των Ομολόγων Δευτεροβάθμιου Κεφαλαίου δόθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ως η Αρμόδια Αρχή στις 16 Μαρτίου 2021.