You are here

BOCH: Φεύγει ο Άκερμαν, μέχρι το 2020 ο Χούρικαν

28/08/2018 09:49

Την πρόθεση του προέδρου της Τράπεζας Κύπρου Δρ Josef Ackermann, να αποχωρήσει από τη θέση του στα δύο διοικητικά συμβούλια κατά την επόμενη ετήσια γενική συνέλευση του 2019 ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου, ανακοινώνοντας παράλληλα την παραμονή του διευθύνοντα συμβούλου Τζον Χούρικαν μέχρι το 2020.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, σε χθεσινή συνεδρίαση ο Δρ Josef Ackermann ανέφερε πως «όταν μου ζητήθηκε αρχικά να αναλάβω τη θέση μου στην Τράπεζα Κύπρου, είχα δεσμευτεί να παραμείνω για τρία χρόνια. Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια και μαζί με ένα δυνατό διοικητικό συμβούλιο και μία δυνατή εκτελεστική διευθυντική ομάδα, έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την αναδιάρθρωση της τράπεζας και τη διατύπωση της κατάλληλης στρατηγικής αναμόρφωσης της. Για το λόγο αυτό ίσως τώρα να είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να σας δώσω μία ένδειξη της πρόθεσης μου, μέσα στα πλαίσια των συνετών πρακτικών διακυβέρνησης της τράπεζας.»

« Η διαδικασία αναζήτησης ενός κατάλληλου ατόμου για τη διαδοχή μου, θα τροχιοδρομηθεί από την επιτροπή διορισμών και εταιρικής διακυβέρνησης σε εύθετο χρόνο. Μέσα στα πλαίσια των πιο πάνω συναντήσεων, τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών αποφάσισαν την επέκταση του διορισμού του κ. John Patrick Hourican στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου του συγκροτήματος μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020», σημείωσε.

Ως εκ τούτου, όπως αναφέρεται, ο κ. Hourican έχει συμφωνήσει να υπογράψει τροποποιητική συμφωνία στο υφιστάμενο συμβόλαιο εργοδότησης του, η οποία επεκτείνει την περίοδο εργοδότησης του μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020.