You are here

BOCY: €1,1 δισ. δάνεια σε φράγκο

20/01/2015 18:50
Το δανειακό χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας Κύπρου σε ελβετικό φράγκο, κατά την 31η Δεκεμβρίου 2014 ανερχόταν σε €1,09 δισ. ή ποσοστό γύρω στο 4,6% του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου της τράπεζας, αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της BOCY.

Στην ανακοίνωση της η Τράπεζα Κύπρου σημειώνει ότι η πρόσφατη ανατίμηση του ελβετικού φράγκου έναντι του ευρώ δεν είχε καμία σημαντική επίπτωση στη χρηματοοικονομική θέση της Τράπεζας Κύπρου.

Σημειώνει ότι στο πλαίσιο της συντηρητικής στρατηγικής ανάληψης κινδύνου, πολιτική της τράπεζας είναι η αντιστάθμιση του συναλλαγματικού κινδύνου.

«Ως εκ τούτου, προστίθεται, «η πρόσφατη ανατίμηση του ελβετικού φράγκου έναντι του ευρώ δεν είχε καμία σημαντική επίπτωση στη χρηματοοικονομική θέση της Τράπεζας Κύπρου».

Σε ότι αφορά τις επιπτώσεις του πιστωτικού κινδύνου, η BOCY σημειώνει ότι το δανειακό χαρτοφυλάκιο της τράπεζας σε ελβετικό φράγκο κατά την 31 Δεκεμβρίου 2014, ανερχόταν σε ανερχόταν σε €1,09 δισ ή ποσοστό γύρω στο 4,6% του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου της τράπεζας.

Διευκρινίζεται πως η πλειοψηφία των δανείων αυτών είχε παραχωρηθεί πριν το 2011.

Καταλήγοντας η τράπεζα, αναφέρει ότι στο πλαίσιο της πολιτικής διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου, παρακολουθεί στενά το εν λόγω χαρτοφυλάκιο, και αν κριθεί αναγκαίο θα λάβει επιπρόσθετες προβλέψεις, σύμφωνα με την πολική της τράπεζας για προβλέψεις.