You are here

Ε. Πολυκάρπου: Πρέπει να δρούμε προληπτικά

08/09/2020 18:29

Η κρίση που προκάλεσε η πανδημία είναι μία υπενθύμιση ότι πρέπει να δρούμε προληπτικά και να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα, αναφέρει σε μήνυμά του προς το προσωπικό ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας, Ευριπίδης Πολυκάρπου.

Σημειώνει ότι με αυτόν τον τρόπο θα «είμαστε σε θέση να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά απρόσμενες εξελίξεις και να μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία».

Στο μήνυμά του, ο κ. Πολυκάρπου εκφράζει θερμές ευχαριστίες στον κ. Φοίβο Στασόπουλο για την προθυμία του να αποδεχθεί τη θέση του Προσωρινού Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή της Τράπεζας τονίζοντας ότι έχει τη στήριξη όλων των μελών του ΔΣ, ενώ ευχαριστίες εκφράζει και στον απερχόμενο Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της Τράπεζας, Ιωάννη Μάτση, για τη συνολική και πολύπλευρη προσφορά του στον Οργανισμό με αποκορύφωμα την απόκτηση και την πετυχημένη ενσωμάτωση των εργασιών της πρώην ΣΚΤ.

«Η Ελληνική Τράπεζα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πλεονεκτική θέση από πλευράς κεφαλαίων και ρευστότητας, ενώ επέδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά και ετοιμότητα, αφού κατάφερε να προσαρμοστεί αμέσως στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία», τονίζει.

«Με ομαδικότητα και ζήλο, μπορούμε να συνεχίσουμε την ίδια πετυχημένη πορεία προς την πραγμάτωση των στρατηγικών μας στόχων και την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων προκλήσεων», υπογραμμίζει.

«Σας διαβεβαιώ ότι το διοικητικό συμβούλιο θα βρίσκεται πάντα δίπλα σας αφού ο στόχος της διατήρησης ενός πρωτοπόρου, ηγετικού και κερδοφόρου οργανισμού είναι κοινός», αναφέρει.