You are here

Ελληνική: Νέοι προτεινόμενοι σύμβουλοι στο ΔΣ

17/06/2021 09:59

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Ελληνικής Τράπεζας ημερομηνίας 1ης Ιουνίου 2021, η Τράπεζα ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό 112 του Καταστατικού της Τράπεζας, οι κ.κ. Νεοκλής Νεοκλέους και Κυριάκος Ριρής και η κ. Μιράντα Ξαφά έχουν προταθεί από μετόχους της Τράπεζας για εκλογή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας ως ανεξάρτητοι μη-εκτελεστικοί διοικητικοί σύμβουλοι, για να εκλεγούν κατά την επόμενη Ετήσια Γενική Συνέλευση της Τράπεζας στις 23 Ιουνίου 2021.

Η Επιτροπή Διορισμών / Εσωτερικής Διακυβέρνησης του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας (η «Επιτροπή») προέβη σε προκαταρκτική αξιολόγηση των κ.κ. Ν. Νεοκλέους και Κ. Ριρή και της κ. Μ. Ξαφά.

Βάσει της προκαταρκτικής αξιολόγησης της Επιτροπής των πληροφοριών που παρείχαν οι υποψήφιοι / που ερευνήθηκαν, περιλαμβανομένων των ακαδημαϊκών και επαγγελματικών τους προσόντων και της εργασιακής τους εμπειρίας, όπως περιγράφονται στα βιογραφικά τους σημειώματα, το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει εντοπίσει πληροφορίες που θα καθιστούσαν τους υποψηφίους μη επιλέξιμους για διορισμό στο Διοικητικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητοι μη-εκτελεστικοί διοικητικοί σύμβουλοι.