You are here

Ελληνική: Πρόταση στη συνέλευση για Ευγενίου, Χατζησταυρή

06/09/2022 09:58

Την 48η Ετήσια Γενική της Συνέλευση, πραγματοποιεί στις 28 Σεπτεμβρίου η Ελληνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται συνήθεις εργασίες, μεταξύ των οποίων είναι η πρόταση για εκλογή των κ.κ. Ευγένιου Ευγενίου και Χριστόδουλου Χατζησταυρή στο ΔΣ.

Οι συνήθεις εργασίες είναι:

1. Μελέτη και έγκριση της έκθεσης διαχείρισης για το έτος που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2021.

2. Μελέτη και έγκριση των οικονομικών καταστάσεων και της έκθεσης των ελεγκτών για το έτος που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2021.

3. Έγκριση της έκθεσης πολιτικής αμοιβών για το έτος 2021 και καθορισμός της αμοιβής των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

4. Έγκριση της πολιτικής αμοιβών διοικητικών συμβούλων.

5. Επαναδιορισμός των ελεγκτών και εξουσιοδότηση του διοικητικού συμβουλίου να καθορίσει την αμοιβή τους. Το διοικητικό συμβούλιο, κατόπιν εισηγήσεως της επιτροπής ελέγχου, εισηγείται προς τους μετόχους την επανεκλογή της Ernst & Young Cyprus Limited ως ελεγκτών της τράπεζας.

6. Επανεκλογή του ακόλουθου διοικητικού συμβούλου σύμφωνα με τις πρόνοιες των Κανονισμών 87 και 108 μέχρι 112 του Καταστατικού της Τράπεζας (το «Καταστατικό»):

(α) κ. Χρίστος Θεμιστοκλέους (Ψήφισμα 6(α)) (προτείνεται ως ανεξάρτητος μη-εκτελεστικός σύμβουλος).

Εκλογή των ακολούθων προσώπων στο αξίωμα του συμβούλου της Τράπεζας, με ξεχωριστή ψηφοφορία, σύμφωνα με τις πρόνοιες των Κανονισμών 87 και 109 μέχρι 112 του Καταστατικού:

(β) κ. Ευγένιος Ευγενίου (Ψήφισμα 6(β)) (προτείνεται ως ανεξάρτητος μη-εκτελεστικός σύμβουλος), και

(γ) κ. Χριστόδουλος Χατζησταυρής (Ψήφισμα 6(γ)) (προτείνεται ως μη-εκτελεστικός σύμβουλος

Οι κ.κ. Ευγένιος Ευγενίου και Χριστόδουλος Χατζησταυρής έχουν προταθεί από μετόχους της τράπεζας, σύμφωνα με τις πρόνοιες των Κανονισμών 87 και 112 του Καταστατικού. Η εκλογή του κάθε ενός από τους προαναφερθέντες, τελεί υπό την αίρεση της θετικής αξιολόγησής τους  και της έγκρισης από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου / Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο διορισμός τους, εάν εκλεγούν, θα έχει ισχύ από την ημερομηνία της έγκρισης αυτής.

Αναφέρεται ότι, κύριο μέλημα της Τράπεζας είναι η ευημερία όλων των μετόχων, των εργαζομένων και άλλων προσώπων που θα παραστούν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση.

Το διοικητικό συμβούλιο παρακολουθεί στενά την κατάσταση σε σχέση με τον COVID-19 και θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να τηρούνται τα διατάγματα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη δεδομένη στιγμή. Σε περίπτωση που οποιαδήποτε τέτοια μέτρα και/ή περιορισμοί αναμένεται να ισχύουν για την Ετήσια Γενική Συνέλευση, θα σας παρασχεθούν πρόσθετες πληροφορίες από την Τράπεζα σε εύθετο χρόνο.