You are here

Ενδιαφέρον για πρόσκληση νέου Συνεργατισμού

03/02/2023 10:12

Μεγάλο ενδιαφέρον επιδεικνύεται στην πρόσκληση που απηύθυνε η Νέα Συνεργατική Τράπεζα προς τους πολίτες, σε μια προσπάθεια έρευνας της αγοράς, δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνεργατικής Εταιρείας Προώθησης Συνεργατισμού, Πανίκος Χάμπας.

Μιλώντας στη StockWatch, ο κ. Χάμπας είπε ότι τις τελευταίες ημέρες έχει αποσταλεί συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο σε νομικά και φυσικά πρόσωπα για να δηλώσουν εάν προτίθενται να μεταφέρουν ή να ανοίξουν νέους λογαριασμούς στη Νέα Συνεργατική Τράπεζα και εάν «ναι», σε ποιους λογαριασμούς θα μετέφεραν τα χρήματά τους ή ποιους νέους λογαριασμούς θα άνοιγαν και με τι ποσό.

Οι παραλήπτες του ερωτηματολογίου, καλούνται ακόμη να απαντήσουν κατά πόσο θα επενδύσουν στο μετοχικό κεφάλαιο του νέου Συνεργατισμού και να δώσουν απαντήσεις σε σχέση με τα δάνεια τους, τη χρήση πιστωτικών καρτών, αλλά και για προσωπικές διευκολύνσεις που τους παρέχει το τραπεζικό ίδρυμα με το οποίο συνεργάζονται.

Ο κ. Χάμπας, εξέφρασε την αποφασιστικότητα των εμπλεκομένων, να φθάσουν στο στόχο τους με σταθερά και προσεκτικά βήματα και υπενθύμισε ότι πριν ξεκινήσει η εκκαθάριση του Συνεργατισμού «έχει σωθεί ένα ποσό γύρω στις €880 χιλ. το οποίο ανήκει στον κόσμο και το οποίο αναμένεται να αποτελέσει το προζύμι του νέου Συνεργατισμού».

Διευκρίνισε ότι η νέα Συνεργατική Τράπεζα δεν θα ανταγωνίζεται τις εμπορικές Τράπεζες, αλλά η λειτουργία της θα έχει επίκεντρο τη στήριξη των φοιτητών, των αγροτών και άλλων ομάδων του πληθυσμού.

Της Ηρώς Ευθυμίου