You are here

Ενδιαφέρον Worldview για μερίδιο Third Point στην Ελληνική

08/06/2018 16:26

Η εταιρεία Worldview Capital Management LLP, μια εταιρεία ακτιβιστών με ιστορία μάχης με μερικούς μέτοχους, ενδιαφέρεται να αγοράσει το μερίδιο του Third Point στην Ελληνική Τράπεζα, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να αγοράσει μερίδιο από τον δισεκατομμυριούχο Dan Loeb LLC του Third Point.

Η εταιρεία, η οποία κατέχει λιγότερο από το 5% της Ελληνικής Τράπεζας, θέλει να αγοράσει το 26% των μετοχών του Third Point, σύμφωνα με τον ιδρυτή της Worldview και τον συνεργάτη Angelo Moskov.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον τύπο, το hedge fund του Loeb θέλει να πουλήσει τις μετοχές του στην Atlas Merchant Capital LLC, την JC Flowers & Co. και την Pacific Investment Management Co.

«Είμαστε μακροπρόθεσμος επενδυτής στην Κύπρο και μας ενδιαφέρει να αγοράσουμε το μερίδιο», δήλωσε ο Moskov σε τηλεφωνική συνέντευξη. «Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να συμβάλουμε περισσότερο από τους νέους επενδυτές στην ανάπτυξη της τράπεζας», τονίζει.

«Αναγνωρίζουμε ότι το μερίδιο θα πάει στον επενδυτή με τη μεγαλύτερη προσφορά. Αλλά θα θέλαμε να έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε», είπε.

Η Elissa Doyle, εκπρόσωπος του Third Point, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Σύμφωνα με το Bloomberg, oύτε η Worldview ούτε η ομάδα επενδυτών έχουν κάνει επίσημες προσφορές για το μερίδιο του Third Point στην Ελληνική Τράπεζα. Το αμοιβαίο κεφάλαιο αντιστάθμισης κινδύνου είναι απίθανο να παρεμποδίσει τη συμφωνία της ΣΚΤ με την Ελληνική και κατά συνέπεια μπορεί να εξετάσει μια πώληση, δήλωσε πηγή στο πρακτορείο.

Το Third Pοint είναι σήμερα ο μεγαλύτερος μέτοχος της Ελληνικής Τράπεζας. Η Wargaming Group Ltd., με έδρα την Λευκωσία, έχει αναπτύξει online παιχνίδια όπως το World of Tanks, και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος με πλειοψηφικό μερίδιο 24,9%.

Ο Moskov, πρώην ιδιοκτήτης της Deutsche Bank AG, οδήγησε την Worldview σε μια πικρή προσπάθεια για τον έλεγχο της εταιρείας εξερεύνησης αερίου Petroceltic International Plc το 2016. Η εταιρεία διαχειρίζεται περίπου $500 εκ. και αναζητά να αντλήσει περισσότερα κεφάλαια για συνεργασίες, δήλωσε σε συνέντευξη στο Bloomberg τον Ιανουάριο.

Γ.Χ.