You are here

Επί τάπητος τα ΜΕΔ

08/07/2021 10:33

Οι επιπτώσεις που έχει στην Κυπριακή οικονομία ο μεγάλος αριθμός Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ) συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ) με τον Πρόεδρο και το Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου.

Ανακοίνωση του συνδέσμου αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις και συζητήθηκαν μηχανισμοί επίλυσης εμποδίων που χρονίζουν και εμποδίζουν την επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων αλλά και οι επιπτώσεις στις εκποιήσεις όσο και στη σταθερότητα της Κυπριακής οικονομίας από τα ΜΕΔ.

Η ριζική αντιμετώπιση των ΜΕΔ, αναφέρεται, «θα έχει ως αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση των Δικαστηρίων και θα συμβάλει στον κοινό στόχο μείωσης των ΜΕΔ και αύξησης των αναδιαρθρώσεων, προς όφελος της Κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας».

Ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ αναφέρει τέλος ότι πρωταρχικός στόχος του είναι η επιβεβαίωση και επιτήρηση της δίκαιης μεταχείρισης των Δανειοληπτών και ο Σύνδεσμος Τραπεζών έχει επαναλάβει, μέσα από τη σημερινή μας συνάντηση, την πρόθεσή του να συμβάλει περαιτέρω στην επίτευξη αυτού του στόχου.