You are here

ΕΤΥΚ: Όχι σε εκβιασμό για χρήση σχεδίου εθελούσιας εξόδου

29/11/2021 21:00

Το μήνυμα ότι δεν θα γίνουν αποδεκτές πρακτικές εκβιασμού και bullying για χρήση του σχεδίου εθελοντικής εξόδου υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου, στέλνει με εγκύκλιο προς τα μέλη της η ΕΤΥΚ.

Στην εγκύκλιο σημειώνεται πως η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου, ενημέρωσε την οργάνωση για την πρόθεσή της να προχωρήσει με την ανακοίνωση στοχευμένου σχεδίου εθελοντικής εξόδου για αποχώρηση περίπου 100 συναδέλφωv.

«Από την πρώτη στιγμή, η Οργάνωσή μας εξέφρασε τη διαφωνία της, αφού η Τράπεζα με τον τρόπο αυτό, στοχοποιεί αυθαίρετα συναδέλφους, δημιουργώντας ταυτόχρονα αναστάτωση και απογοήτευση ανάμεσα στο σύνολο του προσωπικού», όπως αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «δυστυχώς η Διοίκηση της Τράπεζας, αγνόησε τις θέσεις της Οργάνωσής μας και αποφάσισε να προχωρήσει με την ανακοίνωση του Σχεδίου».

«Έχουμε τονίσει προς τη Διοίκηση της Τράπεζας ότι, δεν θα δεχθούμε εκβιασμούς και απειλές (bullying) προς συναδέλφους για να κάνουν χρήση του Σχεδίου και την προειδοποιήσαμε ότι η Οργάνωσή μας είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε όλα τα αναγκαία μέτρα, νομικά και συνδικαλιστικά, για να προστατεύσει τα μέλη της», τονίζεται στην εγκύκλιο.

Συνεπώς, η ΕΤΥΚ, καλεί «όλους τους συναδέλφους, που μπορεί να πέσουν θύμα bullying από Διευθυντικά Στελέχη της Τράπεζας, να ενημερώσουν αμέσως την Οργάνωσή μας», εκφράζοντας την ετοιμότητα αν χρειαστεί, να αντιδράσει άμεσα και δυναμικά.

«Η ΕΤΥΚ είναι ικανή και αποφασισμένη να προστατέψει τα μέλη της, με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της», όπως υπογραμμίζεται.

Επισυνάπτεται η εγκύκλιος της ΕΤΥΚ.