You are here

ΕΤΥΚ: Παρέμβαση Ζ. Αιμιλιανίδου για προσαυξήσεις Τρ. Κύπρου

18/12/2018 13:19

Την απόφαση της Τρ. Κύπρου να προχωρήσει στην παραχώρηση της ετήσιας προσαύξησης για το 2018, όπως επίσης και την ΑΤΑ, χαιρετίζει με σημερινή της εγκύκλιο η ΕΤΥΚ τονίζοντας την καθοριστική παρέμβαση της υπουργού εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου.

«Από τις αρχές του χρόνου υφίσταται η εργατική διαφορά που προέκυψε λόγω της άρνησης της Τράπεζας να σας παραχωρήσει για το 2018, την προβλεπόμενη από τις υφιστάμενες συμφωνίες, ετήσια προσαύξηση και ΑΤΑ. Τη διαφωνία μας για την ενέργεια αυτή, θέσαμε αρχικά προς την ίδια την Τράπεζα και ακολούθως, προχωρήσαμε σε καταγγελία στο Υπουργείο Εργασίας», σημειώνεται.

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Μάρτιο, πραγματοποιήθηκαν γενικές συνελεύσεις των μελών της ΕΤΥΚ στην Τράπεζα Κύπρου, κατά τις οποίες με συντριπτική πλειοψηφία, εξουσιοδοτήθηκε το διοικητικό συμβούλιο της οργάνωσης να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για επίλυση του προβλήματος, περιλαμβανομένης, εάν κριθεί αναγκαίο, και της λήψης δυναμικών μέτρων.

Σύμφωνα με την ΕΤΥΚ, ενεργό εμπλοκή για την επίλυση της διαφοράς αυτής, είχε η ίδια η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, ενώπιον της οποίας πραγματοποιήθηκαν αρκετές συναντήσεις μεταξύ της οργάνωσης και της Τράπεζας.

«Η πρόσφατη απόφαση της Τράπεζας να προχωρήσει στην αναδρομική παραχώρηση της ετήσιας προσαύξησης, αλλά και της ΑΤΑ για το 2018, σε όλο προσωπικό σηματοδοτεί την επίλυση μιας πολύ σοβαρής εργατικής διαφοράς, αποφεύγοντας άσκοπες και επιζήμιες αντιπαραθέσεις. Η οργάνωσή μας χαιρετίζει την απόφαση αυτή της Τράπεζας, η οποία καταδεικνύει σεβασμό προς τις υφιστάμενες συμφωνίες, τους εργασιακούς θεσμούς αλλά και προς τους ίδιους τους συναδέλφους, οι οποίοι αδιάκοπα και κάτω από αυξημένη καθημερινή πίεση, καταβάλλουν το άπαν των δυνάμεών τους για την επιβίωση και την ανάπτυξη της Τράπεζας», τονίζεται.

Η ΕΤΥΚ ευχαριστεί την Υπουργό Εργασίας, της οποίας όπως σημειώνει η συμβολή για την επίλυση αυτής της διαφοράς, ήταν καθοριστική.

Τέλος, αναφορικά με το θέμα της ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης που έληξε στις 31/12/2017, αναφέρεται ότι η ΕΤΥΚ θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της τράπεζας.

Γ.Χ.