You are here

ΕΤΥΚ: Συμφωνία για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ΣΚΤ

16/02/2018 16:20

Το θέμα της κάλυψης των μελών της ΕΤΥΚ που προέρχονται από τα πρώην ΣΠΙ από το ταμείο υγείας της συντεχνίας, έχει διευθετηθεί αναφέρει σε εγκύκλιό της η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου μετά από συμφωνία με τη διεύθυνση της τράπεζας.

«Είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε στα μέλη μας που προέρχονται από τα ΣΠΙ ένα από τα σημαντικότερα ωφελήματα των τραπεζοϋπαλλήλων, το οποίο κερδήθηκε μέσα από πολύχρονους και επίπονους αγώνες της οργάνωσής μας», σημειώνεται στην εγκύκλιο.

Επισημαίνεται ότι αυτή η θετική κατάληξη, αποτελεί μια σημαντική αναβάθμιση στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη τόσο των ιδίων των συναδέλφων όσο και των οικογενειών τους (τα παιδιά καλύπτονται μέχρι την ηλικία των 24 ετών νοουμένου ότι είναι στρατιώτες ή και φοιτητές).

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, το ταμείο υγείας της ΕΤΥΚ, είναι το μεγαλύτερο και ισχυρότερο ταμείο υγείας που λειτουργεί στην Κύπρο με πέραν των 21,000 μελών και εξαρτωμένων τους.

Δημιουργήθηκε το 2005 μέσα από τη συλλογική σύμβαση ΕΤΥΚ – τραπεζών και είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με ξεχωριστή νομική υπόσταση, καταστατικό και διοικητικά όργανα.

«Μοναδική επιδίωξη του ταμείου μας είναι η παροχή αναβαθμισμένης περίθαλψης στους συναδέλφους και στα εξαρτώμενά τους και όχι το κέρδος. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά του ταμείου υγείας της ΕΤΥΚ από τα σχέδια υγείας ασφαλιστικών εταιρειών που στόχος τους είναι το κέρδος γι αυτό και είναι σύνηθες οι πρόνοιες και οι καλύψεις των σχεδίων αυτών να διαφοροποιούνται αλλά και τα ασφάλιστρα να αυξάνονται με γνώμονα πάντοτε το κέρδος των εταιρειών», τονίζεται.

Σημειώνεται ακόμη ότι το ταμείο υγείας της ΕΤΥΚ δεν λειτουργεί στη βάση ατομικών μερίδων, τα μέλη του μπορούν να προμηθεύονται όλα τα καλυπτόμενα φάρμακα τους δωρεάν, να διενεργούν τις αναλύσεις τους χωρίς κανένα οικονομικό κόστος ενώ έχουν πληθώρα επιλογών για διαγνωστικές εξετάσεις με πολύ μικρή επιβάρυνση.