You are here

ΕΤΥΚ : Ζητά αλλαγή στάσης BOCY

24/11/2017 16:33
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, από τις 12:30 – 14:30, η δίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ) στη Διεύθυνση Αναδιαρθρώσεων και Ανάκτησης Χρεών της Τράπεζας Κύπρου με την οργάνωση να ζητά από την τράπεζα να διαφοροποιήσει τη στάση της.

Η στάση εργασίας έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιδίωξη της τράπεζας για «μονομερή ανάθεση εργασιών σε εξωτερικούς συνεργάτες κατά το δοκούν».

«Δυστυχώς, αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε στα μέτρα αφού η Τράπεζα Κύπρου, συνεχίζει την εξόφθαλμη παραβίαση των υφιστάμενων συμφωνιών και εμμένει στην ανάθεση εργασιών σε τρίτους χωρίς την προβλεπόμενη από τις υφιστάμενες συμφωνίες έγκριση της Οργάνωσής μας, θέτοντας έτσι σε άμεσο κίνδυνο την ισχύ των υφιστάμενων συμφωνιών και ειδικότερα τις θέσεις εργασίας των μελών μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΤΥΚ.

«Με τη σημερινή στάση εργασίας, οι συνάδελφοι έχουν στείλει δυνατά και ξεκάθαρα μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε και θα παραμείνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε την ισχύ των υφιστάμενων συμφωνιών και των εργασιακών θεσμών», σημειώνεται.

«Ελπίζουμε ότι η Τράπεζα θα διαφοροποιήσει τη στάση της, και μέσα στο πλαίσιο ενός καλόπιστου διαλόγου, ο οποίος θα εδράζεται στον αλληλοσεβασμό και στην τήρηση των συμφωνιών, θα εξευρεθούν οι αμοιβαία αποδεχτές λύσεις, αποφεύγοντας τις όποιες περαιτέρω επιζήμιες αντιπαραθέσεις», καταλήγει.