You are here

Eurobank: Μεγαλομέτοχος στην Ελληνική με 26%

30/11/2022 20:18

Πριν στεγνώσει το μελάνι  του σχεδίου εξόδου και των οικονομικών αποτελεσμάτων της Ελληνικής Τράπεζας η οποία σήμερα ανακοίνωσε κέρδη για το εννέαμηνο του τρέχοντος έτους €76 εκατ., αργά το απόγευμα έγινε γνωστό ότι η Eurobank έκλεισε συμφωνία με το δεύτερο μεγαλομέτοχο της ΗΒ, τη Wargaming για την απόκτηση ποσοστού κοντά στο 14%, όπως ανέφεραν στη StockWatch πηγές της Eurobank.

Πηγή της Ελληνικής Τράπεζας που ρωτήθηκε από τη StockWatch, δεν θέλησε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Η Wargaming, που είναι εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών, κατείχε μετά την τελευταία αύξηση του μετοχικού  κεφαλαίου της Ελληνικής, ποσοστό 20,61%.

Με την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Wargaming, η Ευrobank που κατείχε ποσοστό 12,59%  αυξάνει τη μετοχική της συμμετοχή Όμιλο της ΗΒ κοντά στο 26% και καθίσταται ο μεγαλύτερος μέτοχος του Ομίλου.

Η Δήμητρα Επενδυτική που ήταν οριακά μέχρι σήμερα μεγαλομέτοχος  της Ελληνικής κατέχει 21,02%.

Τρίτος μεγαλύτερος μεγαλομέτοχος της ΗΒ είναι το επενδυτικό ταμείο Poppy Sarl με 12,5% και το επίσης επενδυτικό ταμείο Senvest με 5,07%.

Σύμφωνα με πληροφορίες της StockWatch από πηγές των εποπτικών αρχών, το deal μεταξύ Eurobank και Wargaming  είναι σε καθεστώς subject of approval.

Τελεί δηλαδή υπό την αίρεση των εποπτικών αρχών, οι οποίες θα εξετάσουν την όλη δομή της συμφωνίας για να δώσουν ή όχι την τελική τους έγκριση.

Λεπτομέρειες σε ότι αφορά το σκέλος της συμφωνίας μεταξύ Eurobank και Wargaming θα δημοσιοποιηθούν αύριο με ανακοίνωση των εμπλεκομένων μερών, λίγο πριν τη χρηματιστηριακή συνεδρίαση στο ΧΑΚ.

Η ανακοίνωση θα κοινοποιηθεί  και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

H Ευrobank θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση και προς τις ελληνικές εποπτικές αρχές.

Η μετοχή της Ελληνικής Τράπεζας έκλεισε σήμερα στο ταμπλό του ΧΑΚ  στο €1,23 καταγράφοντας αύξηση 2,81%, με όγκο €21.599,00.

Του Λεύκου Χρίστου