You are here

Έξυπνες κινήσεις για Συνεργατισμό

14/04/2018 16:16

Μελετημένες και έξυπνες κινήσεις χρηματοοικονομικής μηχανικής, χαρακτήρισε τις πρόσφατες ενέργειες του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τον Συνεργατισμό, ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτές οι κινήσεις θωρακίζουν το τραπεζικό σύστημα και δημιουργούν την βάση για ευόδωση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

 
Κληθείς να σχολιάσει στο περιθώριο συνεδρίου στο πλαίσιο διοργάνωσης Έκθεσης Ακινήτων «Property Show», στη Λευκωσία, την διαδικασία για προσέλκυση επενδυτή στον Συνεργατισμό, ο κ. Ιωάννου εξέφρασε την άποψη ότι "οι πρόσφατες ενέργειες του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τον Συνεργατισμό αποτελούν μελετημένες και έξυπνες κινήσεις χρηματοοικονομικής μηχανικής που πέρα από τον γεγονός ότι έχουν θωρακίσει το σύστημα από διάφορες αβεβαιότητες και ανασφάλειες που δημιουργήθηκαν εντελώς παράλογα κατά την γνώμη μου, επιπρόσθετα δημιουργούν την βάση για ευόδωση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της οντότητας με το όνομα Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα Λτδ (ΣΚΤ)".
 
«Κάτι το οποίο με την επιτυχία του θα σταθεροποιήσει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό το σύστημα και θα συμβάλει τα μέγιστα στην περαιτέρω ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας και κατ΄ επέκταση την θωράκιση της εθνικής οικονομίας», υπογράμμισε.
 
Ο Παύλος Ιωάννου είπε ακόμη ότι «η διαδικασία αυτή θα δημιουργήσει τη βάση για την δημιουργία ίσως κάποιου συστήματος εξωτραπεζικής διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων και θα συμβάλει ενδεχομένως και στην δημιουργία αυτού του οποίου ονομάστηκε σχέδιο Εστία».
 
Επιπλέον, σε σχέση με την εθνική οικονομία, ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος τόνισε ότι «κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες η εθνική οικονομία αποτελεί μείζον θέμα εθνικής ασφάλειας διότι συνιστά πραγματική ασπίδα θωράκισης της Κυπριακής Δημοκρατίας».