You are here

Φωνές δανειολητών για ιδιωτικούς πλειστηριασμούς

05/09/2019 12:02

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ) καταγγέλλει την εντατικοποίηση των διαδικασιών ιδιωτικών πλειστηριασμών από τις Τράπεζες, οι οποίες ορίζουν πλειστηριασμούς στις κοντινότερες δυνατόν ημερομηνίες και προωθούν προς τούτο, με ταχείς ρυθμούς όλες τις διαδικασίες που έχουν στην διάθεσή τους.
 
Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ αναφέρει ότι από τον Ιούλιο δόθηκε υπόσχεση από την Κεντρική Τράπεζα ότι θα πρότεινε εναλλακτικά μέτρα, για να προωθούν οι Τράπεζες αναδιαρθρώσεις αντί εκποιήσεις, που παραδεδεγμένα δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Όπως σημειώνει τη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου, κλήθηκε η Κεντρική Τράπεζα και άλλοι αρμόδιοι φορείς να παρουσιάσουν ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα προς την υλοποίηση αυτού του σκοπού. 

Εξάλλου, αναφέρει ότι η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου θα εξετάσει στις 24 Σεπτεμβρίου τις αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας, για τις τρεις νομοθεσίες που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων, για τις εκποιήσεις και τις καταχρηστικές ρήτρες.

«Από τα πιο πάνω, το μόνο συμπέρασμα που εξάγεται, είναι ότι η συνέχιση του ανελέητου κυνηγητού των δανειοληπτών και το ξεπούλημα της περιουσίας τους, ήταν επιδίωξη της ίδιας της κυβέρνησης», είπε.