You are here

Γ. Ιωάννου: Παράτυπα δάνεια €2 εκ. στο Ταμιευτήριο Λεμεσού

17/10/2018 13:31

Για μεγάλο αριθμό παράτυπων μη εξυπηρετούμενων δανείων πέραν των €300 χιλ. τα οποία δόθηκαν από το Συνεργατικό Λεμεσού, έκανε λόγο ο πρώην διευθυντής τραπεζικών υπηρεσιών του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού Γιαννάκης Ιωάννου, στη δική του μαρτυρία ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής.

«Δανειολήπτες χωρίς την απαιτούμενη εξασφάλιση πήραν δάνεια πέραν €300 χιλ. παρά τις σαφείς οδηγίες του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού. Τα δάνεια αυτά ξεπέρασαν τα €2 εκ.» ανέφερε.

Ο κ. Ιωάννου υποστήριξε επίσης ότι υπήρχαν και άλλες περιπτώσεις που δόθηκαν παράτυπα δάνεια.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως έχει προχωρήσει σε καταγγελίες στην αστυνομία και προς το γενικό ελεγκτή.

Ο κ. Ιωάννου ο οποίος από το 2000 έως το 2008 εργάσθηκε στο Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού καταθέτει οικειοθελώς ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής, σημειώνοντας ότι κατά τη θητεία διαπίστωσε ότι έγιναν πολλά ύποπτα.

Όπως είπε, δυο υψηλόβαθμα στελέχη του Ταμιευτηρίου ο γενικός διευθυντής και η εσωτερική ελέγκτρια παράλληλα με τα καθήκοντά τους ήταν και μη εκτελεστικά μέλη στην Δήμητρα Επενδυτική και αμείβονταν.

«Η Δήμητρα Επενδυτική έλαβε δάνειο €2 εκ. με υποθήκη μετοχές της με αποτέλεσμα το Ταμιευτήριο Λεμεσού να χάσει τα €2 εκ.», είπε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι το Ταμιευτήριο Λεμεσού είχε σχέση με ένα συγκεκριμένο κόμμα.

Της Ηρώς Ευθυμίου