You are here

Γενικοί και αόριστοι οι λόγοι αναπομπής νόμου για εκποιήσεις

02/08/2022 11:32

Οι λόγοι της αναπομπής του νόμου για τις εκποιήσεις είναι γενικοί και αόριστοι και στηρίζονται σε πιθανολογήσεις και όχι σε πραγματικά δεδομένα υποστηρίζει ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ ο οποίος σε ανακοίνωση σημειώνει πως οι δανειολήπτες ζουν την πραγματικότητα των αυξήσεων και αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης.

Στην ανακοίνωση αναφέρει πως η αναστολή των εκποιήσεων είναι προσωρινή «και οι συλλογισμοί της αναπομπής σχετικά με αυτό το θέμα είναι αβάσιμοι».

«Ο Πρόεδρος να μην ανησυχεί γιατί δεν πρόκειται για γενικότερη τάση για ψήφιση συνεχών αναστολών, αλλά για μέτρο προσωρινό, ενόψει της δυσπραγίας των δανειοληπτών, για την οποία το κράτος δεν είναι άμοιρο ευθυνών», αναφέρει ο Σύνδεσμος. 

Προσθέτει ότι κανένας κίνδυνος αρνητικής αξιολόγησης του πλαισίου των εκποιήσεων ελλοχεύει και ότι η προσωρινή αναστολή  δεν  προστατεύει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές (αφού είναι προσωρινή), αλλά προστατεύει όλους τους δανειολήπτες.

«Ειλικρινά κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να παρακολουθήσει την κινδυνολογία αυτού του λόγου της αναπομπής. Αλίμονο! Μια προσωρινή και στοχευμένη αναστολή να οδηγήσει το κράτος και τις τράπεζες σε υποβάθμιση», αναφέρει ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ.

Ο Σύνδεσμος αναφέρεται σε κινδυνολογία και τονίζει πως θα συνεχίσει να επιδιώκει αναδιαρθώσεις που επιλύουν το πρόβλημα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων οριστικά.