You are here

Γεωργιάδης: Να πάρουν το σχέδιο, δεν θα υπάρξει άλλο

09/08/2018 13:58

Να υπογράψουν το σχέδιο εθελούσιας εξόδου, παροτρύνει τους υπαλλήλους του Συνεργατισμού ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι δεν θα υπάρξει άλλο και πως είναι το καλύτερο που μπορεί να προσφερθεί.

«Η ενθάρρυνσή μου» είπε ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος σε υπαλλήλους του Συνεργατισμού που θέτουν ερωτήματα για το εργασιακό τους μέλλον, «είναι να πάρουν το σχέδιο και αν στις επόμενες μέρες ή εβδομάδες διαφανεί ότι έχουν πρόταση εργασίας και οι υπηρεσίες τους χρειάζονται, τότε δεν θα ισχύσει η αποχώρησή τους» είπε.

Σημείωσε ότι τους ενθαρρύνει «να υπογράψουν το σχέδιο επειδή δεν πρόκειται να έρθει άλλο και δεν πρόκειται να υπάρξει καλύτερο», όπως είπε, σημειώνοντας ότι σημαντικός αριθμός εργαζομένων έχει ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον του.

Η αναφορά του κ. Γεωργιάδη γίνεται εν τω μέσω της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων από τους εργαζομένους για συμμετοχή στο σχέδιο, η οποία αναμένεται να λήξει στις 17 του μήνα.

Ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος μιλούσε σε μεσημεριανή εκπομπή του Sigma, χαρακτήρισε το σχέδιο που έχει προσφερθεί για τους εργαζομένους της ΣΚΤ ως γενναιόδωρο, κάτι που ήταν όπως είπε, συνειδητή απόφαση της τράπεζας και του υπουργικού συμβουλίου.

Επεσήμανε ότι οι πληρωμές στο πλαίσιο του σχεδίου δεν θα γίνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά από την τράπεζα.

Απόλυτα εγγυημένο το σχέδιο

Ο υπουργός οικονομικών επιχείρησε παράλληλα, να καθησυχάσει τις ανησυχίες σχετικά με το σχέδιο εθελούσιας εξόδου των υπαλλήλων της ΣΚΤ λέγοντας ότι είναι απόλυτα εγγυημένο.

«Το σχέδιο είναι εγκεκριμένο από το υπουργικό συμβούλιο και δεν υπάρχει περίπτωση να ακυρωθεί» σημείωσε, επισημαίνοντας ταυτόχρονα, ότι δεν θα υπάρξει άλλο σχέδιο.

«Το σχέδιο είναι εντός των οικονομικών δυνατοτήτων και δεν υπάρχει περιθώριο για άλλο σχέδιο, είτε πρόθεση ή δυνατότητα να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι οι εργαζόμενοι στο Συνεργατισμό», είπε ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι έχει ακούσει και ο ίδιος να λέγονται διάφορα «αδιανόητα πράγματα», όπως είπε.

Πρόσθεσε ότι στην Ελληνική Τράπεζα δεν μπορούν να μεταφερθούν περισσότεροι από 1100 εργαζόμενοι καθώς τόσους χρειάζεται η τράπεζα και μεταφορά περισσότερων θα συνιστούσε στρέβλωση της αγοράς και κρατική ενίσχυση.

Μ.Χ.