You are here

Γυρίζουν την πλάτη στο δέλεαρ €180 χιλ. για έξοδο από ΚΕΔΙΠΕΣ

22/10/2021 07:21

Πονοκέφαλο προκαλεί στη διοίκηση της ΚΕΔΙΠΕΣ το περιορισμένο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι υπάλληλοι της κρατικής εταιρείας να ενταχθούν στο σχέδιο εθελούσιας εξόδου, του οποίου η προθεσμία λήγει σε έξι εργάσιμες μέρες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της StockWatch από άτομα που έχουν γνώση των εξελίξεων, ο αριθμός των υπαλλήλων που έχει πατήσει το κουμπί της εθελούσιας εξόδου, μέχρι αυτή την ώρα, είναι μονοψήφιος.

Η ΚΕΔΙΠΕΣ, που διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην ΣΚΤ, έθεσε ως στόχο να αποχωρήσουν μεταξύ 100 και 130 υπαλλήλων από το σύνολο των 380 που υπάρχουν σήμερα.

Τυχόν αποτυχία του σχεδίου, θα υποχρεώσει την εταιρεία, σύμφωνα με τον Λάμπρο Παπαδόπουλο, πρόεδρο του ΔΣ, να ενεργοποιήσει το σχέδιο βήτα, το οποίο προβλέπει απολύσεις λόγω πλεονασμού.

Το σχέδιο εθελούσιας εξόδου στην ΚΕΔΙΠΕΣ έχει τις ευλογίες του Υπουργείου Οικονομικών που εκπροσωπεί το κράτος το οποίο κατέχει το 99% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Το ΥΠΟΙΚ τάχθηκε με ανακοίνωση του την περασμένη βδομάδα, εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της ενεργοποιήσης του σχεδίου βήτα, στην περίπτωση που δεν πετύχει το σχέδιο εθελούσιας εξόδου.

Στην ανακοίνωση του το ΥΠΟΙΚ κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να εργοδοτηθεί ούτε ένας υπάλληλος της ΚΕΔΙΠΕΣ στο δημόσιο, διασκεδάζοντας πληροφορίες που διαρρέουν εντός του οργανισμού ότι οι πλεονάζοντες θα βρουν θέσεις εργασίας στο δημόσιο, με την άσκηση κομματικών ή συνδικαλιστικών πιέσεων.

Το ΥΠΟΙΚ κάλεσε το προσωπικό να αξιολογήσει ορθά όλα τα δεδομένα που έχει ενώπιον του και να πάρει τις ανάλογες αποφάσεις.

Η εταιρεία έχει διευκρινίσει επιπρόσθετα ότι η προοπτική μετεξέλιξης της σε εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων (bad bank), δεν διαφοροποιεί τα οικονομικά της δεδομένα και ως εκ τούτου, η δραστική μείωση του αριθμού του προσωπικού είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Το σχέδιο εθελούσιας εξόδου, που απευθύνεται και στους υπαλλήλους της πρώην ΣΚΤ και εργάζονται στην Αλταμίρα, προβλέπει μεταξύ άλλων αφορολόγητη αποζημίωση μέχρι και €180 χιλ.

Του Λεύκου Χρίστου