You are here

Χ. Γεωργιάδης: Επείγει η ανακοίνωση «λογικού» σχεδίου ΣΚΤ

20/07/2018 13:17

Επείγει η ανακοίνωση του σχεδίου εθελούσιας εξόδου των 900 υπαλλήλων του Συνεργατισμού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «επείγει η απόφαση και με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα πρέπει να ανακοινωθεί το σχέδιο εθελούσιας εξόδου των 900 ούτως ώστε και οι εργαζόμενοι να λάβουν τις δικές τους αποφάσεις».

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με το δημοσιονομικό συμβούλιο, ο υπουργός οικονομικών τόνισε επίσης ότι «έχοντας υπόψη τα υπαρκτά δεδομένα τα οποία δεν προσφέρουν απεριόριστες επιλογές η θέση της κυβέρνησης ως μέτοχος της ΣΚΤ είναι πως θα πρέπει να υπάρξει ένα λογικό σχέδιο το οποίο να επιτρέπει την έξοδο ενός αριθμού υπαλλήλων, που δεν θα χρειαστεί η απασχόληση του».

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την ελπίδα πως σύντομα θα υπάρξουν και θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «η θέση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη, θα πρέπει να υπάρξει ένα λογικό σχέδιο εντός των οικονομικών δυνατοτήτων της ΣΚΤ και της οντότητας που θα την διαδεχθεί γι’ αυτό το σχέδιο θα πρέπει να αξιολογηθεί από τους εργαζομένους και ελπίζω ότι δεν θα θυματοποιηθεί κανένας εργαζόμενος της Συνεργατικής λόγω αχρείαστων ανταγωνισμών μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων».

Επανέλαβε ότι οι επιλογές και προοπτικές δεν είναι απεριόριστες.

Συντεχνίες και διεύθυνση της ΣΚΤ δεν έχουν καταφέρει να βρουν τη χρυσή τομή σε ό,τι αφορά τις πρόνοιες για την εθελούσια έξοδο 900 εργαζομένων από την ΣΚΤ, στο πλαίσιο της συμφωνίας απορρόφησης του «καλού» Συνεργατισμού από την Ελληνική Τράπεζα.

Η ΕΤΥΚ ζητεί ψηλότερα όρια από τα όρια του σχεδίου που προτείνει η ΣΚΤ, δηλαδή από €20 χιλ. μέχρι €170 χιλ.

Ο πρόεδρος του δημοσιονομικού συμβουλίου Δημήτρης Γεωργιάδης εξέφρασε ανησυχία για την επίπτωση στα δημόσια οικονομικά από το σχέδιο εθελούσιας εξόδου στην ΣΚΤ αλλά και για την αύξηση του κρατικού μισθολογίου.

Της Ηρώς Ευθυμίου