You are here

Hourican: Η οικογένεια ο λόγος φυγής

04/03/2019 12:30

Ο λόγος που φεύγει από την Τράπεζα Κύπρου είναι για να είναι κοντά στην οικογένεια του δήλωσε ο διευθύνοντας σύμβουλος της τράπεζας John Hourican, τονίζοντας ότι του δίνεται μια ευκαιρία σε μία άλλη εταιρεία.

Σε δηλώσεις στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Τρ. Κύπρου, ο κ. Hourican απέρριψε τα διάφορα σενάρια για τους λόγους φυγής του αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει καμία θεωρία συνωμοσίας. 

Αναφέρθηκε στη νέα επαγγελματική πρόταση στο Ηνωμένο Βασίλειο τονίζοντας πως έφθασε η ώρα να κλείσει ένα κεφάλαιο από την επαγγελματική του πορεία και να προχωρήσει στο επόμενο.

Σημείωσε ότι η Τράπεζα πέτυχε ισχυρή πρόοδο όσον αφορά την εξυγίανση του ισολογισμού της, ενώ η κεφαλαιακή της θέση καθώς και η ρευστότητα της είναι σε ψηλά επίπεδα.

Όπως ανέφερε, το συγκρότημα έχει ισχυρή κεφαλαιακή βάση που φθάνει το 18,3% και πλεονάζουσα ρευστότητα €4,4 δισ.

Επεσήμανε ότι η δουλειά που έγινε είναι συλλογική και όχι μόνο από ένα άτομο και η τράπεζα είναι σε ισχυρή θέση για να προχωρήσει στο μέλλον.

Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής διάσκεψης, ως επιτεύγματα της τράπεζας τονίστηκαν η ισχυρή κεφαλαιουχική θέση, η πλεονάζουσα ρευστότητα και η μείωση στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Επισημάνθηκε ότι η τράπεζα δίνει έμφαση στον υγιή δανεισμό, κάτι που διαφαίνεται από τα στοιχεία που δείχνουν ότι μόνο το 3% του νέου δανεισμού έχει καθυστερήσεις.

Έγινε επίσης αναφορά στη νέα ψηφιακή εποχή στην οποία περνά η Τρ. Κύπρου.

Της Γεωργίας Χαννή