You are here

Η ΕΤΥΚ καλεί Ελληνική να εφαρμόσει συμφωνίες

27/09/2021 16:44

Η ΕΤΥΚ με επιστολή της, έχει ήδη καλέσει την Ελληνική Τράπεζα να εφαρμόσει τις υφιστάμενες συμφωνίες και να αποκαταστήσει τις μειώσεις στους μισθούς και στο Ταμείο Προνοίας, για το προσωπικό της που προέρχεται από την πρώην ΣΚΤ, αναγνωρίζοντας στην πράξη αυτά που η ίδια επικαλείται, αναφέρει σε εγκύκλιό της η συντεχνία.

Σημειώνει ότι πρόσφατα η Ελληνική Τράπεζα, έχει παραχωρήσει τις ετήσιες προσαυξήσεις στους συναδέλφους της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ), με βάση τις συμβάσεις που ίσχυαν στην πρώην ΣΚΤ, «διαχωρίζοντας τους συναδέλφους σε διαφορετικές κατηγορίες, με αρνητικές συνέπειες για την ίδια την Τράπεζα».

«Δυστυχώς, η Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας,  συνειδητά και στοχευμένα, επιλέγει κατά περίπτωση, και ανάλογα με το συμφέρον της, ποιον όρο θα εφαρμόζει από τις Συλλογικές Συμβάσεις του προσωπικού που προέρχεται από την πρώην ΣΚΤ», τονίζεται.

Αναφέρει ότι  αυτές οι Συλλογικές Συμβάσεις, που επικαλείται και η Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας, ισχύουν για όλους τους συναδέλφους της πρώην ΣΚΤ, είτε αυτοί έχουν μεταφερθεί στην Ελληνική Τράπεζα, είτε παρέμειναν στην ΚΕΔΙΠΕΣ.

Η ΚΕΔΙΠΕΣ, μετά από επίμονες προσπάθειες της Οργάνωσης, έχει συμμορφωθεί με τις συμβατικές της υποχρεώσεις και έχει ανακοινώσει την αναδρομική αποκατάσταση των μειώσεων στους μισθούς και στο Ταμείο Προνοίας.

«Είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της μεταφοράς προσωπικού από την ΚΕΔΙΠΕΣ στην Ελληνική, η Διεύθυνση της Ελληνικής επέλεξε αυτούς που της ήταν πιο χρήσιμοι, και αυτοί που έμειναν πίσω (ΚΕΔΙΠΕΣ) θεωρήθηκαν αδικημένοι», σημειώνεται.

«Τελικά με την συμπεριφορά της Διοίκησης της Ελληνικής  θυματοποίησε σχεδόν όλους όσοι προήλθαν από την ΚΕΔΙΠΕΣ, και είχε σαν αποτέλεσμα όσοι έμειναν στην ΚΕΔΙΠΕΣ να είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα», προστίθεται.

Σύμφωνα με την ΕΤΥΚ, «πρέπει να έχουμε υπόψη μας τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΚΕΔΙΠΕΣ μπροστά στη μεγάλη κερδοφορία που επέδειξε η Ελληνική τράπεζα την τελευταία τριετία, παρ΄όλα αυτά η ΚΕΔΙΠΕΣ είναι πιο ανθρώπινη».

Επίσης, υπογραμμίζει, η Τράπεζα οφείλει να εφαρμόσει τις υφιστάμενες Συμφωνίες και να συμπληρώσει τις οργανικές θέσεις σε ποσοστό 33% του υφιστάμενου προσωπικού (διαδικασία προαγωγών / αναβαθμίσεων για το σύνολο του προσωπικού).

«Πρέπει επιτέλους η Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας να αντιληφθεί, πως  η εχθρική στάση που τηρεί απέναντι στο προσωπικό της, συντηρεί και ενισχύει το διαχωρισμό του σε δύο κατηγορίες, με ανεπανόρθωτες συνέπειες για την ίδια την Τράπεζα», υπογραμίζει.

«Καλούμε το σύνολο των συναδέλφων να παραμείνουν σε εγρήγορση, ενισχύοντας τη συσπείρωσή τους γύρω από την ηγεσία της Οργάνωσής μας, ούτως ώστε, ΟΛΟΙ μαζί, ενωμένοι, να πετύχουμε τους δίκαιους στόχους μας», καταλήγει.